x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Se suspendă unele restricții în Arad. Orașul intră în scenariul galben

Se suspendă unele restricții în Arad. Orașul intră în scenariul galben

30 Apr 2021   •   14:20
Se suspendă unele restricții în Arad. Orașul intră în scenariul galben
Sursa foto: Foto: Lucian Alecu

Orașul Arad va intra în scenariul galben începând de sâmbătă deoarece rata de infectare a scăzut sub 3 la mie. Ca urmare, vor fi redeschise la interior restaurantele, cafenelele și cinematografele. Totodată, vor fi anulate restricțiile care vizau mai multe piețe și sălile de fitness din oraș.

Potrivit Prefecturii Arad, incidența cazurilor COVID-19 la 1.000 de locuitori în municipiul Arad a scăzut sub 3 (2,85). De asemenea, vineri se împlinește termenul de 14 zile pentru care au fost introduse în urmă cu două săptămâni restricțiile aferente depășirii pragului de 3.

Ca urmare, începând de sâmbătă vor fi anulate mai multe restricții și, astfel, se vor redeschide la interior restaurantele, sălile de spectacol și cazinourile în limita maximă a 30% din capacitate.

Alte decizii ale Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Arad vizează suspendarea unor restricții în sălile de fitness și aerobic, la Piața Obor (zona unde se comercializează produse nealimentare) și în piețele auto.

„Suntem într-o descreștere susținută a numărului cazurilor de COVID-19, iar astăzi am ajuns în punctul unde putem redeschide de mâine, în Municipiul Arad, anumite activități plăcute, care au fost restricționate în vederea prevenirii răspândirii infecției. Cu toate acestea trebuie să rămânem precauți deoarece boala, mai ales în formele ei grave, este încă o realitate ce poate fi observată în spitale. Astfel, este important să nu coborâm garda măsurilor individuale de precauție și, mai ales, să ne vaccinăm”, a declarat prefectul județului Arad, Toth Csaba.

×
Subiecte în articol: scenariul galben arad