x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Beția face ravagii: A lovit mașina Poliției, iar agenții au tras cu pistolul!

Beția face ravagii: A lovit mașina Poliției, iar agenții au tras cu pistolul!

de Redacția Jurnalul    |    27 Noi 2022   •   13:30
Beția face ravagii: A lovit mașina Poliției, iar agenții au tras cu pistolul!

Un șofer a fost imobilizat de polițiști la capătul unei urmăriri desfășurată pe mai mulți kilometri și după ce agenții au folosit pistolul. În timpul urmăririi, autospeciala Poliției a fost lovită, iar după ce l-au testat pe fugar polițiștii au aflat că acesta era beat.

Incidentul a avut loc sâmbătă, în județul Suceava. În timp ce patrula în comuna Șcheia, un echipaj a încercat să oprească o mașină care circula cu viteză. Șoferul a refuzat și a fost urmărit de polițiști pe o distanță de aproximativ 4 kilometri, până în municipiul Suceava.

Cu ajutorul altor echipaje de Poliție, mașina a fost blocată pe o stradă din oraș, dar șoferul a încercat din nou să scape. Polițiștii au folosit armele din dotare pentru a opri mașina.

„Șoferul a încercat să-și asigure scăparea și a manevrat vehiculul pe direcția înapoi, lovind cu spatele autospeciala de poliție, moment în care, având în vedere pericolul creat, după efectuarea somațiilor legale, polițiștii au utilizat armamentul din dotare executând foc asupra pneurilor vehiculului. În urma acțiunii șoferul urmărit nu a suferit leziuni și nu a fost pusă în pericol viața sau patrimoniul altor persoane.Conducatorul auto a fost extras din autoturism și imobilizat de către polițiști, ulterior stabilindu-se identitatea acestuia, respectiv faptul că este un bărbat de 51 ani din comuna Șcheia”, au explicat polițiștii suceveni.

Polițiștii au aflat că bărbatul era beat în momentul în care s-a urcat la volan.

„În urma testarii șoferului cu aparatul etilotest a rezultat o concentratie alcoolică de 0,91 mg/l alcool pur in aerul expirat, ulterior fiind condus la unitate spitalicească pentru prelevarea probelor biologice de sange in vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Având în vedere natura evenimentului și pericolul public asociat, polițiștii au depus toate diligențele necesare urgentării activităților de cercetare penală, în aceeași zi reușindu-se obținerea buletinului de analiză toxicologică care a evidențiat faptul că șoferul avea la momentul producerii incidentului o alcoolemie de 2 grame/1000 ml sânge”, au precizat polițiștii.

Mașina a fost indisonibilizată de polițiști, iar șoferul a fost reținut pentru 24 de ore. Pe numele lui a fost deschis un dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanțe și distrugere.

×
Subiecte în articol: betie suceava