x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Sute de bucureșteni au protestat în fața Primăriei Capitalei, nemulțumiți de edilul general Nicușor Dan

Sute de bucureșteni au protestat în fața Primăriei Capitalei, nemulțumiți de edilul general Nicușor Dan

de Redacția Jurnalul    |    05 Noi 2023   •   17:00
Sute de bucureșteni au protestat în fața Primăriei Capitalei, nemulțumiți de edilul general Nicușor Dan

Sute de persoane au protestat, duminică, în fața primăriei Capitalei, împotriva primarului general Nicușor Dan. Organizat de Partidul Umanist Social Liberal, protestul a reunit membri și simpatizanți PUSL, bucureșteni, dar și persoane venite din țară pentru a-și arăta susținerea față de locuitorii Capitalei.

„De trei ani, bucureștenii sunt prizonierii primarului general al Capitalei, Nicușor Dan. Nemulțumiți de activitatea primarului și de faptul că nu și-a îndeplinit nicio promisiune din lista lungă pe care a prezentat-o în campania electorală, sute de bucureșteni s-au prezentat astăzi începând cu ora 11.00 în fața Primăriei Generale.

Acesta a anunțat în campania electorală din 2020 că are patru proiecte mari pentru rezolvarea problemei traficului în București. Aici a menționat că dorește realizarea metroului de suprafață pe infrastructura CFR existentă; 15 mari parcări în jurul Capitalei, în sistem „park & ride”; extinderea, optimizarea și electrificarea rețelei de transport public STB și semaforizarea inteligentă a traficului rutier. Nici lipsa apei calde și a căldurii din casele bucureștenilor nu l-a preocupat până acum pe Nicușor Dan și nu a considerat că este o problemă care trebuie rezolvată. Ce să mai spunem despre lipsa creșelor, a grădinițelor sau a clădirilor care stau să cadă peste bucureșteni.

Mai mult, instituția condusă de către acesta nu a atins niciun indicator solicitat de către liberali pentru a-l susține la următoarele alegeri locale. Liberalii i-au cerut printre altele să facă investiții în termoficare pentru a nu pierde fondurile europene; să crească ritmul de execuție a marilor proiecte de investiții care bat pasul pe loc; să modernizeze parcurile și să înlăture pericolele prezentate de arborii bolnavi din mediul urban. Ultimatumul a expirat la finalul lunii iulie”, transmite PUSL într-un comunicat de presă.

Șansele ca Nicușor Dan să mai câștige un mandat la Primăria Capitalei sunt nule, spune Cristian Popescu Piedone, președintele executiv al PUSL.

„A fi umanist înseamnă să fii de profesie om. Să te gândești la aproapele tău. Într-un final, Dumnezeu va face dreptate. Mai are câteva luni și va pleca acasă, pentru că a înșelat așteptările oamenilor care l-au votat și ale partidului care l-a susținut. Uitați-vă în fața Primăriei Capitalei, doi copaci uscați care pun în pericol siguranța celor care trec pe aici. Dacă la tine în fața casei există așa ceva...”, a subliniat Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5 și președintele executiv al PUSL.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Lavinia Sandru

×