x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Tragedie la un bazin de înot din Timișoara: un tânăr de 32 de ani și-a pierdut viața. Primăria nu asigură serviciul de salvamari și prim-ajutor

Tragedie la un bazin de înot din Timișoara: un tânăr de 32 de ani și-a pierdut viața. Primăria nu asigură serviciul de salvamari și prim-ajutor

de Redacția Jurnalul    |    29 Mai 2024   •   13:16
Tragedie la un bazin de înot din Timișoara: un tânăr de 32 de ani și-a pierdut viața. Primăria nu asigură serviciul de salvamari și prim-ajutor
Sursa foto: Renasterea

Un incident tragic a avut loc marți seara, 28 mai, la bazinul de înot din cartierul Dacia, Timișoara. Un tânăr de 32 de ani, identificat ca D.S., a fost găsit înecat în bazin. Descoperirea a fost făcută în jurul orei 20:00 de către un angajat, care a observat trupul plutind în apă și a alertat autoritățile.

Echipajele de urgență, inclusiv medici și polițiști, au sosit rapid la fața locului. Deși echipajul SMURD a aplicat manevre de resuscitare, acestea au fost fără succes, tânărul fiind declarat decedat, conform informațiilor furnizate de ISU Banat. Primele examinări sugerează că bărbatul ar fi suferit un infarct, dar cauzele exacte ale decesului vor fi stabilite în urma autopsiei, potrivit Renașterea.

Incidentul scoate la iveală nereguli grave în funcționarea complexului de înot, care a fost renovat și recepționat de Primăria Timișoara în februarie 2020. De atunci și până acum, complexul nu dispune de punct de prim-ajutor și nici de salvamar, deși acestea sunt obligatorii prin lege.

Monica Pfeiffer, director executiv la Direcția de Management Intern a primăriei, a modificat fișa postului pentru doi angajați care se ocupă, printre altele, de supravegherea bazinului. Din cauza numeroaselor atribuții, angajatul primăriei prezent la momentul tragediei nu a putut să ofere primul-ajutor. Cei doi angajați sunt subordonați Direcției Generale Proiecte și Lucrări Municipale pentru Sport și Transport Feroviar, condusă de viceprimarul Ruben Lațcău.

Tragedia a fost semnalată de ISU Banat și polițiști, iar IPJ Timiș a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

„La data de 28 mai a.c., în jurul orei 19:51, polițiștii Secției 4 Urbane Timișoara au fost sesizați cu privire la faptul că o persoană ar fi fost găsită într-un bazin de înot din municipiu, inconștientă.

Polițiștii s-au deplasat de urgență la fața locului, stabilind faptul că cele sesizate se confirmă, fiind vorba despre un bărbat, în vârstă de 31 de ani.

Echipajul medical prezent la fața locului au procedat la efectuarea manevrelor de resuscitare, dar fără rezultat, bărbatul fiind declarat decedat.

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă și continuă cercetările în vederea stabilirii întregii situații de fapt”, a precizat Poliţia Timiş.

Această tragedie evidențiază lipsa de supraveghere adecvată și gestionarea defectuoasă a complexului de înot de către Primăria Timișoarei.

×