x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Doi tineri au rămas blocați în peretele stâncos al Pietrei Secuiului

Doi tineri au rămas blocați în peretele stâncos al Pietrei Secuiului

de Redacția Jurnalul    |    22 Apr 2023   •   23:22
Doi tineri au rămas blocați în peretele stâncos al Pietrei Secuiului
Sursa foto: Serviciul Public Judetean Salvamont Alba

Doi tineri au rămas blocați, sâmbătă, în peretele stâncos de deasupra Grotei Studenților - din Piatra Secuiului. Salvatorii montani i-au găsit pe o brână înierbată.

Salvatorii montani din jud. Alba au fost alertati prin Dispeceratul Național Salvamont - 0salvamont, despre faptul că doi tineri s-au panicat și sunt blocați în peretele stâncos de deasupra Grotei Studenților - din Piatra Secuiului, com. Rimetea.

„Fiind puși în legătură telefonică cu aceștia, au transmis că s-au abătut de la traseul de creastă cu intenția de a ajunge la Grota Studenților, pe grohotiș. De asemenea, au mai comunicat că zona li s-au părut foarte periculoasă și au accesat o altă variantă de întoarcere însă au rămas blocați în peretele stâncos. Tinerii au fost sfătuiți să rămână în locul în care se află, și unde sunt în siguranță până la sosirea salvatorilor”, anunță Serviciul Public Județean Salvamont Alba.

Salvatorii montani s-au deplasat de urgență spre locul indicat, i-au localizat blocați pe o brână înierbată.

„Au fost asigurați și s-a început operațiunea de evacuare/lansare până la un loc unde sa nu mai fie expuși pericolului. De aici vor putea continua coborârea pe piciorele lor, conduși și asistați de salvatorii montani”, transmite Salvamont Alba.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Piatra Secuiului tineri blocați stanca