x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Tone de furaje și un adăpost de animale, mistuite de flăcări într-un sat din Vaslui

Tone de furaje și un adăpost de animale, mistuite de flăcări într-un sat din Vaslui

de Redacția Jurnalul    |    02 Iul 2023   •   17:20
Tone de furaje și un adăpost de animale, mistuite de flăcări într-un sat din Vaslui

Peste șapte tone de lucernă uscată, adăpostul de animale, acoperișul anexei gospodărești, un câine și un iepure au ars, duminică, într-un incendiu izbucnit la un depozit de furaje și un adăpost pentru animale într-un sat din Vaslui. Intervenția pompierilor a durat mai bine de patru ore.

„Detașamentul de pompieri Vaslui a intervenit cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la un depozit de furaje și un adăpost pentru animale din localitatea Chițoc, comuna Lipovăț. La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta prin ardere generalizată la nivelul depozitului de furaje și al adăpostului de animale, existând pericol de propagare la o locuință și la o anexă gospodărească”, potrivit ISU Vaslui.

Intervenția celor unsprezece subofițeri și soldați profesioniști a durat mai bine de patru ore, în final, pompierii reușind să salveze locuința, o parte din anexa gospodărească și cele mai multe dintre animale.

„Au ars peste șapte tone de lucernă uscată, adăpostul de animale, acoperișul anexei gospodărești, un câine și un iepure. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost lucrul cu foc deschis în spațiu deschis, pentru că proprietarul gospodăriei a sudat în apropierea depozitului de furaje, lucerna aprinzându-se din cauza brocurilor de sudură căzute. Nu au fost înregistrate persoane rănite sau intoxicate cu fum”, se arată în finalul comunicatului.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: incendiu furaje