x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Trei turiști blocaţi pe masivul Bucegi

Trei turiști blocaţi pe masivul Bucegi

05 Iul 2015   •   13:24
Trei turiști blocaţi pe masivul Bucegi
Sursa foto: Bogdan Iurascu/Intact Images

Trei turişti care au rămas blocaţi sâmbătă noapte pe un traseu din masivul Bucegi au fost recuperaţi duminică de salvatorii montani după o operaţiune care a durat aproximativ şapte ore, turiştii fiind coborâţi de pe munte în siguranţă.

Potrivit şefului Serviciului Salvamont Buşteni Gheorghe Haiduc, salvamontiştii au fost solicitaţi în noaptea de sâmbătă spre duminică în cazul a trei tineri în vârstă de 23 de ani care au rămas blocaţi în Valea Seacă a Crucii pe un traseu care nu este unul turistic, ci unul destinat căţărărilor.

Cei trei au urcat sâmbătă seară pe munte şi au rămas blocaţi într-o zonă extrem de abruptă, aceştia încercând să iasă singuri, dar fără rezultat. În aceste condiţii, turiştii au cerut ajutorul salvamontiştilor, însă având în vedere ora foarte înaintată la care au făcut apelul intervenţia salvatorilor montani nu a fost posibilă.

Potrivit lui Haiduc, salvamontiştii au plecat după cei trei duminică dimineaţă la ora 5,00, recuperându-i după o operaţiune care a durat aproximativ 7 ore.

×
Subiecte în articol: turisti blocati bucegi