x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Un tânăr a fost reţinut după ce a produs un accident mortal

Un tânăr a fost reţinut după ce a produs un accident mortal

31 Iul 2018   •   11:23
Un tânăr a fost reţinut după ce a produs un accident mortal

Un tânăr de 24 de ani a fost reţinut, marţi, de poliţiştii din Botoşani, sub acuzaţia de ucidere din culpă, după ce a produs un accident mortal, el aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ), Maria Carp. 

Potrivit sursei citate, tânărul, din comuna Mileanca, a intrat cu maşina într-un mal de pământ, iar din accident a rezultat decesul unui alt tânăr de 26 de ani. 

"În timp ce deplasa cu autoturismul pe direcţia Mileanca-Scutari, pe fondul neadaptării vitezei de deplasare la un carosabil umed, într-o curbă la dreapta, autoturismul a pătruns pe contrasens, a părăsit partea carosabilă, împrejurare în care a intrat în coliziune cu malul unui şanţ, după care s-a răsturnat pe carosabil. În urma accidentului a rezultat decesul unui tânăr de 26 de ani, pasager în autoturism", a precizat Carp. 

Şoferul care a produs accidentul a fost testat alcoolscopic, valoarea rezultată fiind de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar în urma recoltării probelor biologice s-a stabilit că acesta avea o alcoolemie de 0,70 g/l alcool pur în sânge. 

Tânărul urmează să fie prezentat instanţei de judecată cu propunerea de luare a unei măsuri preventive sub acuzaţia de ucidere din culpă. AGERPRES

×
Subiecte în articol: accident mortal botosani