x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Un urs a fost lovit de o maşină la ieşirea din Praid. Animalul, lăsat să zacă în drum 18 ore. Prefectul județului Harghita a fost demis

Un urs a fost lovit de o maşină la ieşirea din Praid. Animalul, lăsat să zacă în drum 18 ore. Prefectul județului Harghita a fost demis

17 Noi 2019   •   10:30
Un urs a fost lovit de o maşină la ieşirea din Praid. Animalul, lăsat să zacă în drum 18 ore. Prefectul județului Harghita a fost demis
Sursa foto: Captura Video Observator.tv

UPDATE:

Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, a demarat procedura de demitere a prefectului judeţului Harghita, Jean-Adrian Andrei.

„Având în vedere modul în care autorităţile judeţene au gestionat situaţia ursului lovit seara trecută de o maşină, între localităţile Praid şi Sovata, astăzi a fost luată prima măsură administrativă dispusă de către ministrul Ion Marcel Vela”, arată un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne transmis duminică.

UPDATE:

Ursul rănit sâmbătă seara în accidentul rutier de la Praid a fost tranchilizat şi apoi împuşcat.

Şeful Direcţiei Sanitar Veterinare Harghita, dr. Lado Zsolt, a declarat duminică, pentru AGERPRES, că animalul avea trei picioare facturate şi ar fi fost imposibil să supravieţuiască în pădure.

La rândul său, comisarul şef al Gărzii de Mediu Harghita, Balla Izabella, a precizat că solicitarea de împuşcare de la Asociaţia Vânătorul şi Pescarul Sportiv „Târnava Mare” a sosit duminică, în jurul orei 10.30. Instituţia pe care o conduce şi Agenţia pentru Protecţia Mediului Harghita au emis imediat un punct de vedere favorabil pentru împuşcare, iar Ministerul Mediului a aprobat solicitarea de derogare.

Ursul a fost împuşcat de vânători şi a fost îndepărtat de pe carosabil.

Circulaţia pe DN 13A, între Praid şi Sovata, a fost restricţionată duminică dimineaţa, după ce ursul rănit sâmbătă seara într-un accident s-a târât pe carosabil, a informat Secţia de Drumuri Naţionale (SDN) Miercurea Ciuc.

ȘTIRE INIȚIALĂ: 

Un urs a fost lovit, sâmbătă seara, de un autoturism în care se aflau trei persoane, la ieşirea din localitatea Praid, un minor aflat în maşină suferind un atac de panică, a informat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, Alina Ciobotariu.

„Persoanele din autoturism nu au fost rănite şi nu au fost în pericol. Un minor a suferit un atac de panică şi a fost asistat de echipajul SMURD”, a precizat Ciobotariu.

În context, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Harghita, Gheorghe Filip, a declarat că, în urma impactului, maşina a ieşit în afara carosabilului, iar ursul a fost grav rănit.

„În urma impactului, atât ursul, cât şi autoturismul au părăsit partea carosabilă. Din accident nu au rezultat victime omeneşti, însă ursul a fost grav rănit, se pare că are membrele fracturate”, a spus Filip.

În prezent, perimetrul este asigurat de poliţişti şi jandarmi, la faţa locului aflându-se autorităţile competente care urmeaă să ia o decizie în ceea ce priveşte animalul rănit.

Ursul se află în agonie de 16 ore, însă autoritățile nu au luat nicio măsură în acest sens.

„Medicul veterinar a fost acolo și a constatat că animalul nu mai are șanse la viață și trebuie să se ia o măsură în acest sens. Suntem dotați și cu un utilaj de tip volă, pentru a interveni. În aceaste 16 ore am făcut tot ce ține de competența noastră”, a mai spus Filip.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: urs accident