x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Ursul care a intrat în gospodării la Pâclişa, capturat şi relocat în Munţii Şureanu

Ursul care a intrat în gospodării la Pâclişa, capturat şi relocat în Munţii Şureanu

13 Iul 2019   •   10:00
Ursul care a intrat în gospodării la Pâclişa, capturat şi relocat în Munţii Şureanu

Un urs care şi-a făcut apariţia în mai multe rânduri într-un sat care aparţine de municipiul Alba Iulia, intrând în gospodării, atacând animale şi omorând doi câini şi un porc, a fost capturat în noaptea de vineri spre sâmbătă şi relocat în cursul dimineţii în Munţii Şureanu.

După o tentativă sistată, din cauza ploii, în urmă cu trei zile de a captura ursul, acesta a fost, în final, prins, tranchilizat şi apoi lăsat în libertate, potrivit ordinului de relocare aprobat de autorităţile competente la sfârşitul săptămânii trecute.

"Ursul din zona Pâclişa a fost tranchilizat. Nu au fost probleme. El a fost relocat în Munţii Şureanu", au precizat, pentru AGERPRES, autorităţi implicate în operaţiunea de capturare a acestuia.

Unul din cei doi urşi observaţi în mai multe rânduri în ultimele două săptămâni în localitatea Pâclişa a pătruns, în noaptea de marţi spre miercuri, într-o gospodărie, unde a ucis un câine. Potrivit unor videoclipuri postate de localnici pe reţelele de socializare, ursul a intrat în gospodăria unei familii, unde a pătruns până în adăpostul porcilor. Ursul a atacat un porc şi a omorât un câine. Şase jandarmi au încercat să alunge ursul, trăgând patru focuri de armă în aer. După circa o oră, ursul s-a îndepărtat de zona locuită, intrând în pădure. El şi-a făcut apariţia şi în următoarea noapte, omorând, de asemenea, un câine.

Despre celălalt urs care a fost văzut la Pâclişa, autorităţile cred că el s-a retras la scurt timp în pădure.

Un alt urs a fost observat în ultima lună în Ampoiţa, iar un altul, în Berghin. AGERPRES

×
Subiecte în articol: urs