x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Intervenții de urgență. Zeci de turiști au avut nevoie de ajutor pe munte în ultimele 24 de ore

Intervenții de urgență. Zeci de turiști au avut nevoie de ajutor pe munte în ultimele 24 de ore

de Redacția Jurnalul    |    13 Ian 2024   •   13:40
Intervenții de urgență. Zeci de turiști au avut nevoie de ajutor pe munte în ultimele 24 de ore
Sursa foto: Salvamont

 Zeci de turiști au avut nevoie de intervenția Salvamont în ultimele 24 de ore. Mai mult de jumătate au fost duși la spital, potrivit Dispeceratului Național Salvamont.

În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Național Salvamont s-au primit 33 apeluri prin care se solicita intervenția de urgență a salvamontiștilor. Cele mai multe apeluri au fost către salvamontiștii din Brașov: 9 apeluri. Au urmat apelurile către Salvamont Sinaia - 6, către Salvamont Voineasa - 4, câte trei apeluri pentru Salvamont Caraș Severin – Muntele Mic și pentru Salvamont Gorj, câte două apeluri pentru Salvamont Lupeni și pentru Salvamont Borșa și câte unul pentru Salvamont Bihor, Salvamont Maramureș, Salvamont Hunedoara și Salvamont Satu Mare.

În cazul acestor intervenții au fost salvate 34 de persoane. Dintre acestea 18 persoane au fost predate Serviciului de Ambulanță sau SMURD pentru transport la spital.

Salvamontiștii au primit și 34 apeluri prin care se solicitau sfaturi și informații despre diferite trasee turistice din zona montană și despre domeniile schiabile.

×
Subiecte în articol: turişti munte salvamont