x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 1,3 miliarde de euro pentru Metrorex. Vezi harta metroului în 2020

1,3 miliarde de euro pentru Metrorex. Vezi harta metroului în 2020

de Iulia Barbu    |    04 Noi 2011   •   12:18
1,3 miliarde de euro pentru Metrorex. Vezi harta metroului în 2020

Lucrarile pentru linia de metrou Drumul Taberei – Eroilor, aflata in executie, se ridica la valoarea de 274 de milioane de euro. Tronsonul va fi deschis circulatiei in prima parte a anului 2015.

Anca Boagiu, ministrul Transporturilor si directorul general al Metrorex, Gheorghe Udriste, au vizitat astazi santierul magistralei de metrou 5. Aceasta va face legatura intre Valea Ialomitei - Drumul Taberei si statia Eroilor, continuand cu viitorul tronson Universitate-Pantelimon.

Metrorex are in executie investitii de 1,3 miliarde euro, bani de la BEI si de la buget. In aceasta suma vor fi incluse si lucrarile pentru magistrala 6, mai exact linia de metrou spre aeroport, dar si un proiect-pilot pentru Autoritatea Metropolitana de Transport, prin care sa se dea in folosinta centura feroviara a Capitalei.

Intreaga retea de metrou, care cuprinde 49 de statii, va avea pana la mijlocul anului viitor lifturi pentru persoanele cu dizabilitati, pana in prezent fiind montate ascensoare in 12 statii, a declarat vineri ministrul Transporturilor, Anca Boagiu. "La sfarsitul anului trecut am dat in folosinta toate scarile rulante, iar anul acesta am continuat investitia de 27,3 milioane euro pentru a monta lifturi. Astazi avem 12 statii cu lifturi, la care se vor adauga 11 pana la finele anului. Restul vor fi montate anul viitor", a mentionat Boagiu.



Click: vezi traseele viitoarelor magistrale ale metroului bucurestean. INFOGRAFIE INTERACTICA.

Animatie flash realizata de Bogdan Oprea

×