x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 1,4 milioane euro pentru extinderea capacităţii feroviare în portul Constanţa

1,4 milioane euro pentru extinderea capacităţii feroviare în portul Constanţa

02 Mar 2009   •   00:00

Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime Constanţa (CNAPMC) va aloca 1,4 milioane euro pentru proiectarea şi supervizarea lucrărilor de extindere a capacităţii feroviare în port, informează Agerpres.



Conform unui anunţ al CNAPMC, compania câştigătoare a licitaţiei va trebui să proiecteze şi să supervizeze lucrările de creştere a capacităţii feroviare în zona fluvio-maritimă a portului Agigea, cu o valoare de 18 milioane de euro, lucrări ce vor fi finanţate prin Programul Operaţional Sectorial - Transporturi. Ministerul Transporturilor a depus proiecte cu finanţare europeană, prin POST, cu o valoare de 168 milioane de euro.
Potrivit reprezentanţilor ministerului, trei proiecte au fost deja sau urmează să fie depuse spre evaluare la Comisia Europeană. Este vorba despre proiecte referitoare la construirea unui dig de larg în Portul Constanţa, cu o valoare de 130 milioane de euro, creşterea capacităţii feroviare în zona portului Agigea, cu o valoare de 18 milioane de euro şi construirea unui pod peste Canalul Dunăre - Marea Neagră, care are o valoare de 30 milioane de euro. De asemenea, tot prin POS-T ar putea fi finanţate alte proiecte, de exemplu, a doua etapă din cadrul proiectului de instalare a unui sistem modern de navigaţie pe Dunăre, cu o valoare de 13 milioane de euro, după ce prima etapă a fost realizată cu fonduri pre-aderare.
Prin fondurile europene alocate în POS-T ar putea fi finanţate şi proiecte de dezvoltare a porturilor maritime şi fluviale, cu până la opt milioane de euro cele maritime şi patru milioane de euro cele fluviale. În acest moment, autorităţile europene analizează propunerea autorităţilor de la Bucureşti pentru a susţine financiar aceste proiecte. Fondurile ar putea fi alocate în funcţie de proiectele depuse de autorităţi pentru dezvoltarea porturilor Tulcea, Galaţi, Brăila şi Giurgiu. (V.A.)

×
Subiecte în articol: romania milioane