x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Marea Unire, celebrată cu fast la Alba Iulia pe 1 Decembrie. Paradă militară, concerte și foc de artificii

Marea Unire, celebrată cu fast la Alba Iulia pe 1 Decembrie. Paradă militară, concerte și foc de artificii

de Redacția Jurnalul    |    24 Noi 2022   •   20:01
Marea Unire, celebrată cu fast la Alba Iulia pe 1 Decembrie. Paradă militară, concerte și foc de artificii

Marșul Unirii, o defilare militară, o masă populară, proiecție de film, concerte și focuri de artificii sunt principalele puncte ale manifestărilor din 1 Decembrie de la Alba Iulia.

Primăria Alba Iulia a anunțat joi programul comun al evenimentelor organizate cu ocazia Zilei Naționala a României - 2022, de către primărie, Guvernul României, MAPN, Consiliul Județean Alba și instituțiile subordonate.

Manifestările dedicate zilei de 1 Decemebrie încep joi, cu un simpozion și un recital de pian și vioară. Alte expoziții, concerte vor avea loc în zilele următoare.

În 30 noiembrie, vor avea loc depuneri de coroane la mai multe statui din oraș, iar de la ora 12.00 este programată arborarea Drapelului Național al României în Piața Tricolorului. Ziua va continua cu un festival de tradiții și obiceiuri, concerte, expoziții.

În 1 Decembrie, activitățile încep la ora 7.30 cu Marșul Unirii pe traseul Gara Alba Iulia – Bd. Încoronării – Bd. Ferdinand I – str. Mihai Viteazul – Obeliscul lui Horea, Cloșca și Crișan – Catedrala Încoronării.

De la ora 11.15 are loc Primirea solilor din cetățile de scaun, un spectacol de reconstituiri istorice în Piața Cetății.

Te Deumul de la ora 12.00 din Catedrala Încoronării va fi urmat de un foc de artificii.

De la ora 13.40 vor fi depuneri de coroane la Monumentul Unirii, iar defilarea militară pe Bulevardul 1 Decembrie 1918 este programtă la ora 14.00.

O masă populară va avea loc în cadrul evenimentului „Marea unire a bucătarilor” în Piața Cetății de la ora 14.45, iar de la ora 15.00 la Muzeul Unirii va avea loc Citirea Rezoluției Adunării Naționale de la Alba Iulia și Rugăciune de mulțumire.

La ora 18.00 este programată pornirea iluminatului de sărbători, iar la ora 19.00 un concert în Piața Cetății, unde la ora 22.00 va avea loc un foc de artificii.

(sursa: Mediafax)

×