x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 10 persoane au murit în accidente pe munte în luna august

10 persoane au murit în accidente pe munte în luna august

13 Sep 2019   •   11:31
10 persoane au murit în accidente pe munte în luna august

În luna august și-au pierdut viața 10 persoane în accidente care au avut loc pe munte, iar alte 214 au suferit diverse traumatisme care au impus transportul lor la spital cu ambulanţele sau cu elicopterele, arată un raport al Salvamont România. În perioada respectivă s-au desfășurat 527 acțiuni de salvare și de acordare a primului ajutor, în cadrul acestor operațiuni fiind salvate 786 de persoane. 

"Dintre acestea, 202 de persoane accidentate au fost predate serviciilor SMURD sau de Ambulanţă, iar 12 persoane elicopterelor de salvare SMURD-IGAV. Din păcate, 10 persoane au decedat pe munte, sarcina salvamontiştilor reducându-se la recuperarea acestora şi transportul pentru predarea la serviciile IML", se precizează în raport.

De asemenea, luna trecută s-au primit 1.576 apeluri prin care oamenii solicitau informaţii despre zona montană, dintre care 892 au fost înregistrate la Dispeceratul National Salvamont-Vodafone, iar restul de 684 apeluri au fost adresate direct structurilor Salvamont locale sau judeţene.

În România funcţionează 42 de structuri judeţene sau locale Salvamont în cele 24 de judeţe cu activitate de salvare montană.

Echipele Salvamont, singurele structuri care deţin competenţa legală, personal pregătit profesional şi atestat pentru a interveni în soluţionarea accidentelor montane în care sunt implicate persoane cu afecţiuni medicale, pot fi alertate prin sistemul unic de urgenţă 112 şi prin intermediul Dispeceratului Naţional Salvamont (0372126668 sau 0SALVAMONT) sau de pe aplicaţia SALVAMONT-VODAFONE pentru telefoanele mobile.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: accidente munte