x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 300 de sindicalişti din portul Constanţa au protestat în faţa minsterului Transporturilor

300 de sindicalişti din portul Constanţa au protestat în faţa minsterului Transporturilor

06 Mai 2015   •   19:34
300 de sindicalişti din portul Constanţa au protestat în faţa minsterului Transporturilor
Sursa foto: Adrian Manolache

 Cei peste 300 de membri ai Federaţiei Naţionale a Sindicatelor Portuare (FNSP), care au protestat miercuri, de la ora 11,00, în faţa Ministerului Transporturilor, au încheiat la ora 14,00 acţiunea revendicativă, fără să se înregistreze niciun fel de incidente. 

Protestatarii au ieşit în stradă pentru a solicita demiterea actualei conduceri a Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa (CN APMC), dar şi rediscutarea Master Planului pentru Portul Constanţa. 

De asemenea, sindicaliştii solicită transparenţă în stabilirea politicii tarifare şi în modul de încheiere a contractelor de subconcesiune şi închiriere a infrastructurii de transport naval, dar şi transparenţă în exploatarea domeniului portuar. 

"Blocul Naţional Sindical sprijină revendicările Federaţiei Naţionale a Sindicatelor Portuare, pe două direcţii principale: demiterea actualei conduceri a Companiei Naţionale care administrează Portul Constanţa (CN APMC), dar şi predarea, de către Fondul Proprietatea, a acţiunilor deţinute în cadrul companiei. Curtea Constituţională a hotărât deja că o administraţie a statului nu poate avea structură de acţionariat privată, deciziile urmând să fie luate doar de ministerul de care aparţine, respectiv Ministerul Transporturilor. În urma hotărârii emise de Curtea Constituţională, Primăria Constanţa a fost obligată să dea înapoi acţiunile pe care le avea, lucru pe care l-a şi făcut. Solicităm ca acelaşi demers să fie parcurs şi de Fondul Proprietatea, care deţine 20% din acţiuni, pentru a se intra astfel în legalitate", a declarat preşedintele Blocului Naţional Sindical (BNS), Dumitru Costin, prezent la protest. 

În urma discuţiilor care au avut loc, miercuri după-amiază, între reprezentanţii conducerii FNSP şi ai Organizaţiei Patronale 'Operatorul Portuar' şi secretarul de stat în Ministrul Transporturilor, Iulian Matache, s-a decis organizarea, în următoarele două săptămâni, a unei noi întâlniri între cele două părţi. 

×