x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 5.000 de prahoveni fără apă potabilă, după ce a fost furat transformatorul staţiei de pompare

5.000 de prahoveni fără apă potabilă, după ce a fost furat transformatorul staţiei de pompare

de Mediafax    |    11 Mar 2012   •   09:58
5.000 de prahoveni fără apă potabilă, după ce a fost furat transformatorul staţiei de pompare

Mii de oameni din trei localitati din judetul Prahova nu beneficiaza de alimentare cu apa potabila, duminica, dupa ce persoane necunoscute au furat un transformator care alimenta cu energie electrica o statie de pompare a apei, acesta fiind al doilea astfel de incident produs in ultimele saptamani.

Potrivit politiei Prahova, persoane necunoscute au sustras, in noaptea de sambata spre duminica, un transformator care asigura alimentarea cu energie electrica a unei statii de pompare a apei, in urma furtului aproximativ 5.000 de locuitori din mai multe localitati ramanand fara alimentare cu apa potabila, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Purtatorul de cuvant al Electrica Muntenia Nord - sucursala Prahova, Marian Popa, a declarat corespondentului MEDIAFAX ca societatea care furnizeaza energie electrica a fost anuntata duminica dimineata despre furtul transformatorului.

Reprezentantul Electrica a precizat ca transformatorul sustras este amplasat pe un camp, intr-o zona izolata de pe raza localitatii Baltesti si ca alimenta cu energie electrica pompele care asigurau furnizarea cu apa in comunele Gornet, Podenii Noi si partial in comuna Baltesti.

Marian Popa a afirmat ca transformatorul era sudat de stalpul metalic pe care era amplasat si ca, ulterior, carcasa metalica a transformatorului a fost gasita, din interior lipsind componentele din cupru. Potrivit sursei citate, un astfel de transformator este evaluat la peste 3.000 de euro, iar la centrele de colectare a materialelor reciclabile cuprul sustras din transformator valoreaza putin peste 2.000 de lei.

Acesta este al doilea astfel de furt produs in judetul Prahova de la inceputul anului.

La inceputul lunii februarie, peste 16.000 de persoane din localitatile Boldesti Scaieni si Lipanesti nu au avut apa timp de peste 12 ore dupa ce persoane necunoscute au furat transformatorul care asigura alimentarea cu energie a unei statii de pompare. Si in acel caz carcasa transformatorului furat a fost gasita in apropierea locului in care fusese amplasat, din interior lipsind componentele din cupru.

Purtatorul de cuvant al Electrica a precizat ca anul trecut peste 20 de astfel de furturi s-au produs in Prahova si ca in niciunul dintre cazuri hotii nu au fost gasiti.

×