x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 7.300 de profesori şi personal didactic din Constanța vor primi în conturile bancare câte 700 de lei. Vezi de ce

7.300 de profesori şi personal didactic din Constanța vor primi în conturile bancare câte 700 de lei. Vezi de ce

08 Noi 2014   •   17:29
7.300 de profesori şi personal didactic din Constanța vor primi în conturile bancare câte 700 de lei. Vezi de ce

Circa 7.300 de dascăli şi personal didactic auxiliar încadraţi cu cel puţin o jumătate de normă pe post la instituţiile de învăţământ preuniversitar de stat din judeţul Constanţa vor primi în conturile bancare câte 700 de lei, sumă acordată de stat pentru dezvoltare profesională.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Constanţa, Cristina Ivan, beneficiarii respectivului ajutor financiar îşi desfăşoară activitatea în 204 de unităţi de învăţământ din judeţ.

Sumele sunt acordate, o singură dată, prin proiectul Ministerului Educaţiei Naţionale 'Personalul didactic din sistemul de învăţământ preuniversitar şi universitar de stat - promotor al învăţării pe tot parcursul vieţii''.

Cu subvenţia primită, în perioada 9-14 noiembrie, fiecare dascăl trebuie să desfăşoare activităţi specifice dezvoltării profesionale.

'În perioada ianuarie - iunie 2015, fiecare persoană care a beneficiat de acordarea subvenţiei trebuie să desfăşoare, la alegere, activităţi specifice pentru dezvoltarea profesională, prin participarea la orice formă de dezvoltare profesională prevăzută de legislaţia specifică domeniului educaţional în vigoare, formal, informal sau nonformal, pornind atât de la nevoile profesionale personale, cât şi ţinând cont de nevoile instituţionale. (...) Fiecare persoană care a beneficiat de acordarea subvenţiei trebuie să completeze un raport individual de dezvoltare profesională, conform modelului elaborat de Ministerul Educaţiei Naţionale', informează, printr-un comunicat difuzat sâmbătă, reprezentanta IŞJ Constanţa.

×
Subiecte în articol: bani profesori constanta