x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 800 de poliţişti acţionează pe litoral

800 de poliţişti acţionează pe litoral

30 Iun 2014   •   08:40
800 de poliţişti acţionează pe litoral

Ministrul Afacerilor Interne, vicepremierul Gabriel Oprea, a dispus ca peste 800 de angajaţi ai MAI să acţioneze pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale pe litoralul Mării Negre, în cadrul operaţiunii 'Litoral 2014',potrivit unui comunicat de presă.

“În aplicarea acestui ordin, 400 de poliţişti, 300 de jandarmi, 100 de pompieri şi poliţişti de frontieră se vor afla, zilnic, în misiune, până la sfârşitul sezonului estival. Totodată, de la 1 iulie a.c., în sprijinul forţelor Ministerului Afacerilor Interne din judeţul Constanţa vor fi detaşaţi lunar, de la alte structuri teritoriale, câte 33 de poliţişti pentru lunile iulie şi august. În funcţie de evoluţia situaţiei operative, dispozitivul de menţinere a ordinii şi siguranţei publice poate fi suplimentat”, precizează sursa citată.

În Delta Dunării şi la Marea Neagră, Poliţia de Frontieră Română va acorda atenţie deosebită controlului navelor şi al ambarcaţiunilor, căutării şi salvării vieţilor omeneşti pe mare (misiuni de tip 'search and rescue'), protecţiei obiectivelor aflate în zona de competenţă, respectării normelor privind ordinea şi siguranţa navigaţiei în zona de competenţă etc.


×