x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator A murit Adrian Iovan, pilotul aeronavei implicate în incidentul aviatic de la Cluj

A murit Adrian Iovan, pilotul aeronavei implicate în incidentul aviatic de la Cluj

20 Ian 2014   •   22:55
A murit Adrian Iovan, pilotul aeronavei implicate în incidentul aviatic de la Cluj
Sursa foto: A murit Adrian Iovan, pilotul aeronavei implicate în incidentul aviatic de la Cluj

O aeronavă care a plecat, luni după-amiază, de la Bucureşti spre Oradea, şi care îl avea la bord un echipaj medical, printre care şi pe purtătorul de cuvânt la Spitalul Elias, dr. Valentin Calu, a aterizat forţat în judeţul Cluj, potrivit unor surse din MAI. Avionul era pilotat de Adrian Iovan. Din primele informaţii, Adrian Iovan ar fi rămas încarcerat în cabina aeronavei.

Toate cele şapte persoane din avionul care a aterizat forţat au fost găsite în viaţă, două dintre acestea, respectiv pilotul Adrian Iovan şi o studentă, fiind în stare gravă, potrivit unor surse medicale. Pădurarul Corneliu Olar, care a coordonat operaţiuni locale de găsire a victimelor, a relatat că unul dintre răniţi era într-o stare critică şi a fost transportat de către săteni pe braţe până în localitatea Pietreasa, situată la limita judeţelor Alba şi Cluj, de unde să fie preluat de ambulanţă.

Adrian Iovan a anunţat, după Sibiu, că va coborî la 2.100 m, pentru că nu mai vedea nimic din cauza ceţii. Pilotul Adrian Iovan a avut ultima convorbire cu cei de la Romatsa după ce a trecut de Sibiu, când a anunţat că va coborî la o altitudine de 2.100 de metri, mai mică decât cea normală, pentru că nu vedea nimic din cauza ceţii, a declarat luni preşedintele Romatsa, Aleodor Frâncu.

Pilotul Adrian Iovan avea o experienţă de peste 16.000 de ore de zbor şi licenţele în termen de valabilitate, potrivit Ministerului Transporturilor. Iovan avea 55 de ani şi o carieră de aproape 40 de ani ca pilot la Tarom şi BlueAir. După pensionare, el le preda studenţilor din anii terminali ai Şcolii de Piloţi şi pilota avioane de mici dimensiuni.


×