x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator A zburat şi Tutilescu... Cine urmează?

A zburat şi Tutilescu... Cine urmează?

de Mara Raducanu    |    Violeta Fotache    |    11 Apr 2009   •   00:00
A zburat şi Tutilescu... Cine urmează?
Sursa foto: /Agerpres

Venirea lui Dan Nica la conducerea Ministerului de Interne pare să stârnească - cel puţin până acum - un adevărat cutremur. Încet-încet, de "bunăvoie şi nesiliţi de nimeni", greii care până acum făceau legea în minister s-au cam retras pe tuşă. Joi a venit rândul lui Marian Tutilescu, şeful Poliţiei Capitalei. Numai că, puţin mai norocos, lui i "s-a dat" o altă misiune.



Şeful Poliţiei Capitalei, Marian Tutilescu, şi adjuncţii săi, chestorul Lucian Guran şi comisarul-şef Aurel Smochină, au fost schimbaţi de la conducerea Poliţiei. Un alt nume pe lista destituirilor este cel al lui Marian Stoian, comisar-şef la Direcţia Judiciară, care se ocupa de monitorizarea clanului Preda, potrivit unor surse de încredere din minister. Motivul schimbărilor este legat de modul în care a acţionat Poliţia în cazul incidentului de la Mall Plaza în care a fost implicat Eugen Preda. Raportul acestui control, dictat de ministrul Nica, ar scoate la iveală faptul că poliţiştii nu ar fi acţionat la timp, deşi ar fi ştiut că urma să aibă loc scandalul de la Plaza Mall, din 21 februarie, între bodyguarzii de la BGS şi Eugen Preda, sportiv al Clubului Dinamo şi agent de poliţie.

TUTILESCU, PREA "ÎNCÂNTAT"
Referitor la trecerea sa pe o altă funcţie, fostul şef de la Capitală s-a declarat "mulţumit" că i s-a acordat o nouă "misiune". "Nu am fost demis, ci mi s-a propus o altă funcţie, mai ales că aveam o vechime de circa şase ani la şefia Poliţiei Capitalei, iar schimbările care s-au făcut la conducerea Poliţiei Capitalei nu au legătură cu scandalurile din Plaza Mall." Marian Tutilescu a precizat că are câteva obiecţii legate de modul în care s-a derulat acţiunea Poliţiei în zona Plaza Mall. "Ar fi necesare o serie de măsuri disciplinare, dar nu sunt de acord cu demiterea sau plecarea altor poliţişti. Este extrem de inconfortabil ca numele Poliţiei Capitalei să fie asociat cu firma de pază BGS", a spus fostul şef al Poliţiei Capitalei. "Nu vor fi diferenţe semnificative faţă de salariul pe care îl primeam ca şef al Poliţiei Capitalei şi salariul pe care îl voi primi în noul post, dar să ştiţi că este o meserie în care se pune mult suflet. Cu această ocazie, consider că mi se acordă o nouă misiune şi nu văd în această numire o retrogradare."

DOI IORDACHE ŞI-AMÂNDOI AU LUCRAT LA SRI
Deşi noul adjunct interimar al Direcţiei de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI) este Păun Iordache, potrivit informaţiilor "pe surse" livrate de înalte surse din Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI), unele canale media au difuzat informaţii legate de un anume Paul Iordache, fost lucrător în SRI. Despre confuzia creată ne-a lămurit Serviciul Român de Informaţii. Astfel, Biroul de presă al SRI ne-a precizat: "Este vorba despre două persoane diferite. Atât Paul Iordache, cât şi Păun Iordache au lucrat în SRI şi au părăsit structura la momente diferite, fără nici o legătură cu scandalurile vremii".

Paul Iordache a fost trecut în rezervă, în anul 2001, iar Păun Iordache a plecat prin demisie, undeva în perioada 2004-2005. Acesta din urmă a lucrat în SRI timp de trei ani, "pe o poziţie nefuncţională, neoperativă", potrivit Biroului de presă al SRI. Potrivit declaraţiei de avere dată la 3 februarie 2009, ca "ofiţer specialist pr. I" în cadrul MAI, Păun Iordache nu a avut venit anul trecut. El are o casă în Bucureşti şi o maşină Audi. Este căsătorit cu Ana Mihaela Păun, care, potrivit ultimei declaraţii de avere, are un venit "conform fişei fiscale". Potrivit declaraţiei de avere din 12 iunie 2008, soţia lui Păun, în calitate de agent principal în cadrul Direcţiei Generale de Management Logistic şi Administrativ - condusă de "Vulpea" Virgil Ardelean, avea un venit de 24.000 RON.

×