x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator ACCIDENT MUNTENEGRU, concluzii preliminare: Autocarul mergea cu 80 km/h, dublul limitei de viteză din zona tragediei

ACCIDENT MUNTENEGRU, concluzii preliminare: Autocarul mergea cu 80 km/h, dublul limitei de viteză din zona tragediei

28 Iun 2013   •   11:22
ACCIDENT MUNTENEGRU, concluzii preliminare: Autocarul mergea cu 80 km/h, dublul limitei de viteză din zona tragediei
Sursa foto: EPA/BORIS PEJOVIC

Primele concluzii preliminare ale anchetei demarate în urma tragediei din Muntenegru arată că autocarul mergea cu 80 de kilometri la oră în condiţiile în care, în zonă, viteza maximă regulamentară era de doar 40 de kilometri pe oră, relatează cotidianul Vijesti.

Informaţiile publicate de presa muntenegreană citează surse din cadrul anchetei demarate de procurori şi se bazează pe datele înregistrate de tahograful autocarului. Tahograful conţine parametrii principali de circulaţie, inclusiv viteza, kilometrii parcurşi într-un anumit interval, dar şi date pentru identificarea şoferului aflat la volan într-un anumit moment.

În timpul audierilor, mai mulţi turişti români aflaţi în autocar au declarat că şoferul mergea cu viteză excesivă în momentul accidentului.

Ieri, în presă a fost vehiculată o altă variantă şi anume că şoferul a fost orbit de soare la ieşirea dintr-un tunel. Nu în ultimul rând, ambasadorul României în Muntenegru a declarat că autocarul ar fi încercat să ocolească un copil aflat pe marginea şoselei.

Autocarul cu români aflaţi în vacanţă s-a prăbuşit duminică seară într-o râpă adâncă. 18 români şi-au pierdut viaţa, iar 29 au fost răniţi.

În prezent, medicii se luptă pentru a salva viaţa răniţilor. Trei din cele 29 de victime sunt în continuare în stare critică. Restul pacienţilor sunt stabili şi răspund bine la tratament, spun medicii. Mai mult decât atât, unii ar putea fi chiar externaţi.


×