x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vrei să-ți dai copilul la fotbal? Vei avea nevoie de avizul Comisiei pentru Protecția Copilului

Vrei să-ți dai copilul la fotbal? Vei avea nevoie de avizul Comisiei pentru Protecția Copilului

28 Noi 2012   •   16:00
 Vrei să-ți dai copilul la fotbal? Vei avea nevoie de avizul Comisiei pentru Protecția Copilului
Sursa foto: Thinkstock
Deciziile părinților în privința educației copiilor vor fi mult restrânse, dacă proiectul de lege propus de Guvern privind protecția și promovarea drepturilor copilului va fi adoptat în forma propusă.
În prezent, minorii pot fi constrânși la unele activități pe care nu le agrează, dacă părinții consideră că sunt în beneficiul lor. Pe viitoarea lege, gata, cuvântul copiilor va fi literă de lege.
Doar în domeniul religios nu s-au băgat legiuitorii. Pot să fie părinții cât de habotnici și să-și supună copiii la toate caznele bisericești posibile și imposibile, nu e o problemă. În schimb, activitățile culturale, artistice, sportive „ce comportă un risc potențial” pot fi „prestate” de către minori doar „condiționat de obținerea unei autorizații prealabile din partea Comisiei pentru Protecția Copilului din raza administrativ teritorială a județului / sectorului Municipiului București în care se află domiciliul copilului”. Mai mult, „Direcția generală de asistență socială și protecția copilului monitorizează activitățile copilului pe întreg parcursul desfășurării acesteia și prezintă Comisiei, în termen de 30 de zile de la sfârșitul perioadei pentru care a fost eliberată autorizația, sau după caz, ori de câte ori este nevoie, rapoarte cu privire la activitatea prestată de către copil în conformitate cu prevederile autorizației”.
De remarcat că mai toate activitățile culturale, artistice, sportive „comportă un risc potențial”. Prin urmare, dacă puștiul tău îți spune „nu” când vrei să-l înscrii la un curs oarecare, este recomandabil să încerci să-l convingi cu duhul blândeții.
Guvernul va stabili printr-o hotărâre ulterioară adoptării legii „condițiile care trebuie respectate de către organizator, precum și de către părinți în prestarea de către copii a activităților în domeniul cultural, artistic, sportiv...”.

×