x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Adio, cu lacrimi şi zâmbete, lui Hardy

Adio, cu lacrimi şi zâmbete, lui Hardy

de Carmen Dragomir    |    20 Oct 2011   •   21:00
Adio, cu lacrimi şi zâmbete, lui Hardy

'Lacrimi, dar si zambete au curs in timp ce prietenii apropiati si membri ai familiei au povestit multimii amintirile legate de Hardy', asa zugraveste presa de peste Ocean ziua inmormantarii jucatorului american de baschet, omorat in bataie intr-o discoteca din Giurgiu.

Chaunsey Hardy lasa in urma o mama, Olamae Hardy, doua surori, Onnalise si Jada, o bunica, Ella Hardy, si un mare numar de unchi, matusi, veri si prieteni.

O multime impresionanta, apro­ximativ 2.000 de persoane, a luat parte miercuri dimineata la funeraliile sportivului, pentru a-i aduce un omagiu eroului lor. Trupul baschetbalistului a fost repatriat vineri in SUA si a fost insotit de antrenorul echipei CSS Giurgiu, Theo Evans, si de coechipierul lui Hardy, Justin Eller. Dupa slujba tinuta la biserica baptista Cross Street AME Zion Church, trupul neinsufletit al sportivului a fost ingropat la cimitirul Pine Grove din Middletown, orasul copilariei lui Hardy.

'Nu conteaza numarul anilor, ci calitatea lor. Acum celebram acesti 23 de ani. Acum celebram viata lui Chauncey', si-a inceput reverendul Kim L. Cotton discursul. 'M-am bucurat ca au venit atatia oameni, a fost aglomeratie', a spus Anthony Latina, antrenorul secund al echipei Sacred Heart University, cel care l-a recrutat pe Hardy la echipa de baschet locala. 'Ceremonia a fost inaltatoare, oamenii au aplaudat, au celebrat viata lui Hardy in aceeasi masura in care au si plans moartea sa. Cu toti acesti oameni alaturi, lucrurile nu sunt mai usoare pentru familia Hardy, dar sunt mai usor de suportat. Cred ca i-a adus putina mangaiere mamei lui Chaunsey sa stie ca atatia oameni au tinut la fiul sau', a mai spus Latina.

Presa din Middletown a spicuit din discursul apropiatilor care si-au amintit despre Chaunsey:

'A fost un copil bun. Mingea prindea viata in mainile baiatului', a spus Allen Anderson, un prieten apropiat al familiei. 'Mi-e dor de el, n-o sa te uit niciodata Chauncey', a spus Andre Privott, prieten apropiat, luptandu-se sa-si tina in frau lacrimi­le. O alta prietena a familiei, care statea langa usa in timpul slujbei, la fel ca multi altii care nu au gasit locuri inauntru, si-a exprimat durerea, cu lacrimile-i curgan­du-i pe obraz: 'A-l pierde pe Chauncey inseamna sa pierzi un mem­bru al comunitatii. Este trist, este o pierdere a tuturor'.

Antrenorul Dave Bike, alti baschetbalisti si membri ai echipei Sacred Heart au fost prezenti la funeralii. Moartea lui Hardy a creat si dezbateri in randurile sportivilor, despre riscurile unei cariere internationale.

Potrivit presedintelui Federatiei Romane de Baschet (FRB), Carmen Tocala, familia jucatorului a primit inainte de slujba de inmormantare distinctii oficiale din partea forului roman.

Olamae Hardy a declarat pentru Hotnews ca nu este multumita de evolutia anchetei din Romania si ca ia in considerare sa dea statul roman in judecata. Mama baschetbalistului spune ca pana acum nu a primit nimic din partea statului roman.

×
Subiecte în articol: observator inmormăntare chauncey hardy