x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Administrația Prezidențială se alătură evenimentului global "Ora Pământului"

Administrația Prezidențială se alătură evenimentului global "Ora Pământului"

19 Mar 2016   •   15:38
Administrația Prezidențială se alătură evenimentului global "Ora Pământului"

Administraţia Prezidenţială se alătură campaniei internaţionale "Ora Pământului", astfel că sâmbătă, în intervalul orar 20,30 - 21,30, va fi întrerupt iluminatul interior şi exterior al Palatului Cotroceni. 

Potrivit unui comunicat remis AGERPRES, Administraţia Prezidenţială se alătură celorlalte instituţii din 42 de oraşe din România pentru a marca, sub sloganul "Dăruieşte naturii din energia ta", evenimentul "Ora Pământului". 

Schimbările climatice reprezintă o ameninţare majoră pentru umanitate şi mediul înconjurător, care trebuie combătută înainte ca impactul să devină negestionabil, susţine Administraţia Prezidenţială. 

În 2016, în România, campania aduce împreună atât instituţii din administraţia centrală şi locală, cât şi asociaţii şi organizaţii non-guvernamentale, într-un demers menit să atragă atenţia asupra problemelor de mediu şi să marcheze, la nivel simbolic, eforturile de reducere a consumului de energie. 

Campania "Ora Pământului" (Earth Hour) a fost lansată în 2007, la Sidney, de World Wide Fund for Nature (WWF). 

La ediţia din 2015, momentul a fost marcat în 172 de ţări şi teritorii, "Ora Pământului" fiind, în prezent, cel mai mare eveniment dedicat mediului şi schimbărilor climatice la nivel mondial. 

 

Sursa: AGERPRES

×