x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Adrian Dragomirescu (CFR): Trebuie să vedem dacă e nevoie de o linie de mare viteză în România

Adrian Dragomirescu (CFR): Trebuie să vedem dacă e nevoie de o linie de mare viteză în România

de Agerpres    |    11 Feb 2014   •   19:56
Adrian Dragomirescu (CFR): Trebuie să vedem dacă e nevoie de o linie de mare viteză în România

Trebuie stabilit dacă e nevoie de o linie de mare viteză în România, iar în acest scop se impune realizarea unor studii de fezabilitate şi prefezabilitate, a declarat marţi, Adrian Dragomirescu, reprezentantul CFR SA, în cadrul Forumului de afaceri "Franţa - Europa de Sud-Est".

"Este nevoie de realizarea unor studii de fezabilitate şi prefezabilitate pentru a vedea dacă e nevoie sau nu de o linie de mare viteză în România. De exemplu, infrastructura de mare viteză a remodelat societatea franceză, şi de aceea trebuie să urmărim - prin studii - dacă construcţia unor astfel de linii de mare viteză este indicată sau nu în cazul ţării noastre", a afirmat Adrian Dragomirescu.

Acesta a precizat, totodată, că modernizarea Gării de Nord din Bucureşti poate avea loc fie printr-un proiect propus în sistem public, fie printr-un parteneriat public-privat.

"Se doreşte modernizarea Gării de Nord şi, posibil, transformarea ei în staţie de tranzit, care să facă legătura cu sudul ţării, respectiv Giurgiu, şi estul ţării - respectiv Constanţa. De asemenea, s-ar putea adopta soluţia trecerii Gării de Nord în subteran şi construirea unor tunele de conexiune cu cele două oraşe menţionate", a mai spus Dragomirescu.

Misiunea Economică Ubifrance a Ambasadei Franţei la Bucureşti a organizat Forumul de afaceri "Franţa - Europa de Sud-Est", eveniment care se desfăşoară pe parcursul a două zile, respectiv marţi şi miercuri.

La forum sunt prezenţi reprezentanţii a peste 400 de companii din 14 ţări, astfel, evenimentul constituindu-se într-un adevărat tur de forţă în domeniul business-ului. Companiile activează în sectoare precum: infrastructură, transporturi, energie, industrie auto, protecţia mediului, agricultură şi industrie alimentară, e-commerce, IT&C, dispozitive şi echipamente medicale.

Cu acest prilej, oamenii de afaceri francezi vor avea ocazia să îi întâlnească pe potenţialii parteneri din Europa de Sud-Est, regiune cu 70 de milioane de locuitori şi un potenţial important de creştere economică. 

×