x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Adriana Pistol (INSP): Creşterea acoperirii vaccinale este esenţială

Adriana Pistol (INSP): Creşterea acoperirii vaccinale este esenţială

16 Mar 2019   •   19:30
Adriana Pistol (INSP): Creşterea acoperirii vaccinale este esenţială

Directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, dr. Adriana Pistol, a declarat sâmbătă că este esenţială creşterea acoperirii vaccinale în România.

"Rujeola a reînceput în anumite judeţe ale ţării şi avem informaţii preliminare că ar fi vorba despre un alt genotip viral. Vom mai face teste în continuare ca să confirmăm că acest val este din cauza unui nou genotip viral. Acest lucru înseamnă că, atunci când acoperirea vaccinală nu este suficientă, eşti expus la virusuri care vin când din Vest, când din Est, cum este acest nou genotip viral. (...) De aceea, creşterea acoperirii vaccinale este esenţială", a subliniat dr. Adriana Pistol, în cadrul celei de a VII-a ediţii a Conferinţei naţionale RoVaccin.

Prezent la eveniment, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, dr. Alexandru Rafila, a precizat că vaccinul rujeolic acoperă toate tipurile de virus rujeolic.

"Vaccinul rujeolic protejează faţă de toate tipurile circulate de virus rujeolic. Nu există o specificitate ca la alte tipuri de vaccin", a explicat dr. Rafila, care a menţionat că vaccinul dă o imunitate pe toată durata vieţii. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Adriana Pistol vaccinare