x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Aeroport internaţional la Deva

Aeroport internaţional la Deva

de Ovidiu Ciutescu    |    28 Iul 2008   •   00:00
Aeroport internaţional la Deva

12:20 • Consiliul Judeţean Hunedoara intenţionează construirea unui aeroport internaţional în localitatea Săuleşti, de lîngă Deva. Potrivit Rompres, contractul pentru întocmirea studiului de fezabilitate necesar investiţiei s-a semnat, astăzi, cu o firmă din Italia.

Consiliul Judeţean Hunedoara intenţionează construirea unui aeroport internaţional în localitatea Săuleşti, de lîngă Deva. Potrivit Rompres, contractul pentru întocmirea studiului de fezabilitate necesar investiţiei s-a semnat, astăzi, cu o firmă din Italia.


PROIECT. Aeroportul va fi dezvoltat în zona actualului aeroclub „Dacia” Deva, se va întinde pe o suprafaţă de peste 100 de hectare şi va avea o pistă de 2.500-3.000 de metri. Aerogara va putea prelua avioane de mare capacitate, un flux de un milion de călători anual, inclusiv transport de mărfuri. „Ideea conurbaţiei formată prin asocierea oraşelor Deva, Hunedoara, Simeria şi Călan arată că zona devine importantă pentru dezvoltarea economică. De aceea, se impune construcţia unui aeroport mare în această zonă. Construcţia aeroportului va fi finanţată exclusiv din fonduri private, Consiliul Judeţean urmînd să pună la dispoziţia viitorilor investitori doar terenul”, a declarat, astăzi, preşedintele CJ Hunedoara, Mircea Moloţ. Studiul de fezabilitate are o valoare de 105.000 euro şi va fi întocmit de firma italiană Geasar SpA Olbia-Sardinia, care a cîştigat licitaţia internaţională de execuţie organizată de CJ Hunedoara. Documentul va fi gata în şase luni şi va cuprinde mai multe capitole, de la o analiză tehnică a condiţiilor de exploatare până la previziuni de trafic aerian şi analize de risc. „Nu se poate vorbi de o dezvoltare economică fără condiţii de deplasare rapidă şi în condiţii optime. Suntem încrezători că acest aeroport poate fi realizat. Credem că structura acestuia poate fi proiectată modular, cu posibilităţi de dezvoltare ulterioară, în funcţie de necesităţi”, a afirmat, la r”ndul său, preşedintele Consiliului de Administraţie al companiei italiene, Silvio Pippobello. Valoarea investiţiei necesare pentru viitorul aeroport internaţional Deva-Săuleşti va fi cunoscută după întocmirea studiului de fezabilitate. Compania italiană Geasar SpA are experienţă în domeniu, fiind administratorul aeroportului privat Olbia-Sardinia, al şaselea din Europa în ceea ce priveşte calitatea serviciilor aeroportuare.

×
Subiecte în articol: observator