x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Aeroportul Otopeni inaugurează noul terminal de plecări

Aeroportul Otopeni inaugurează noul terminal de plecări

de Agerpres    |    06 Noi 2012   •   09:44
Aeroportul Otopeni inaugurează noul terminal de plecări
Sursa foto: Intact Images

Noul terminal de plecări al Aeroportului "Henri Coandă" va fi inaugurat astăzi, costurile ridicându-se la 52 de milioane de euro. La inaugurare participă premierul Victor Ponta şi ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi.

Realizarea noului terminal face parte din Faza a III-a a programului 'Dezvoltarea şi Modernizarea Aeroportului Internaţional Henri Coandă Bucureşti'. Lucrările de construcţie a acestui obiectiv de investiţii au demarat în iulie 2011 şi au fost finalizate într-o perioadă record de 17 luni.

Pe suprafaţa nou construită a terminalului, de 19.600 mp, pasagerii şi companiile aeriene au la dispoziţie facilităţi performante şi servicii la o clasă superioară, susţinute de o tehnologie de ultimă generaţie şi integrate într-un design modern şi expresiv.

Terminalul a fost proiectat pentru a răspunde cerinţelor impuse de aderarea României la spaţiul Schengen, deservind totodată toate cursele interne, ai căror pasageri au la dispoziţie servicii high class, inclusiv un salon VIP, amplasat lângă porţile de îmbarcare.

Noul terminal dublează capacitatea de procesare a aeroportului, adăugând încă 52 de ghişee de check-in la cele 52 existente în prezent, pasagerii având posibilitatea de a efectua formalităţile de îmbarcare inclusiv la 8 noi dispozitive de «self check in».

Verificarea şi controlul bagajelor de cală ale pasagerilor noului terminal se realizează prin intermediul celor mai performante sisteme în domeniu, de ultimă generaţie, care garantează unul dintre cele mai ridicate niveluri de securitate pe plan internaţional.

Pasagerii au la dispoziţie în noul terminal mai multe magazine, restaurante şi baruri, amplasate pe o suprafaţă de aproape 400 de mp. De asemenea, peronul pentru autovehicule şi autobuze din faţa terminalului a fost reconfigurat şi redimensionat, iar parcarea publică pentru autovehiculele pasagerilor a fost suplimentată cu 244 de locuri.

Din 25 martie, Aeroportul Henri Coandă a preluat cursele low-cost de pe Aeroportul Băneasa, iar traficul de pasageri a crescut, astfel, cu 45% la aterizări şi cu 30% la decolări.

×