x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Afacerile marilor campioni. Tenis, radio si sampanie

Afacerile marilor campioni. Tenis, radio si sampanie

de IncomeMagazine    |    19 Ian 2013   •   07:52
Afacerile marilor campioni. Tenis, radio si sampanie
Sursa foto: Timi Slicaru/Income magazine

Pentru mai mulți dintre foștii sportivi, balanţa este echilibrată când vine vorba de performanțele din sport și cele din business. Astfel că, uneori, greu poate fi dat un verdict: sunt mai talentați în competiții sau pe terenul afacerilor?
În ceea ce-l privește pe Ilie Năstase, până acum un lucru este cert – a fost cel mai mare tenismen pe care l-a avut România. De-a lungul carierei sale, a câștigat 57 de titluri la simplu și de două ori a fost numărul unu la nivel mondial, în 1972 și 1973. Notorietatea sa a depășit de mult graniţele ţării și au fost ani buni în care numele lui Năstase era mai apreciat în străinătate decât la noi.
Pentru o lungă perioadă de timp a locuit în afara României, iar când s-a întors acasă cariera sportivă era deja încheiată. A continuat să promoveze la nivel de imagine tenisul românesc și să susţină jucătorii români, dar, în același timp, a început să acorde tot mai mult timp și atenţie afacerilor și, treptat, a dobândit un renume și în acest domeniu. În 1993, Ilie Năstase a înfiinţat Radio XXI SRL, firma care deţine postul Radio 21 și care a fost preluată ulterior de Lagardere Active Radio International LTD. Compania a avut rezultate financiare impresionante, ajungând la cifre de afaceri de câteva zeci de milioane de euro. Nimeni nu ar fi crezut că unul dintre cei mai buni jucători de tenis din istorie putea face atât de bine afaceri intr‑un domeniu de care fusese complet străin – mass-media. Cu toate acestea, Năstase nu doar că și-a confirmat instinctul de om de afaceri, prin Radio XXI, dar a continuat să investească în acest domeniu, în 2006 înfiinţând Regie Radio Music SRL (RRM), o firmă care se ocupă cu servicii de reprezentare media.

Citeste mai mult despre cea mai de succes afacer a lui Ilie Nastase



Citeste si
Afacerile marilor campioni. Gheorghe Popescu, căpitan de echipă în business
Afacerile marilor campioni. Leonard Doroftei, după o viaţă prin restaurante, are propriul pub
Ce riscă România în cazul unui cutremur de proporţii

×
Subiecte în articol: Ilie Nastase