x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Alimente care nu respectau temperatura, zone de prepare insalubre, în Aeroportul Otopeni

Alimente care nu respectau temperatura, zone de prepare insalubre, în Aeroportul Otopeni

de Redacția Jurnalul    |    30 Iul 2024   •   22:45
Alimente care nu respectau temperatura, zone de prepare insalubre, în Aeroportul Otopeni

Comisarii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) au dat amenzi de aproape 600.000 de lei firmelor care își desfășoară activitatea în Aeroportul Internațional Otopeni, unde au găsit numeroase probleme în zona de alimentație. 15 puncte de lucru au fost oprite temporar.

ANPC a demarat, marți, controale la 29 operatori economici, care își desfășoară activitatea în Aeroportul Internațional Henri Coandă pentru a verifica modul în care sunt respectate prevederile legale în domeniu.

Au fost verificate 19 puncte de lucru de alimentație publică, 5 magazine de comercializare produse alimentare și nealimentare, două case de schimb valuatar, două puncte de lucru pentru închirieri automobile și un salon de așteptare pentru pasageri.

În urma verificarilor efectuate, comisarii ANPC au constatat deficiențe de la prevederile legale, cum ar fi: produse alimentare care nu respectau temperatura și condițiile de depozitare impuse de producător, diferență de gramaj între cel declarat de vânzător și produsul comercializat, lipsa informațiilor cu privire la ingredientele produselor alimentare, condiții improprii în zona gastro, zone de preparare insalubre, produse care prezentau modificarea stării termice, produse neetichetate, lipsa informare privind dreptul consumatorilor de anularea tranzacțiilor în 24 de ore, lipsa în casă a unei valute care era expusă pe panoul de informare, panou exterior de informare cu valutele tranzacționate expus într-un loc nevizibil pentru consumator, la salonul de așteptare pentru pasageri: mocheta neigienizată, pătată, deteriorată, mobilier cu zone deteriorate și neigienizate.

Au fost aplicate 58 de amenzi contravenționale în valoare de 547.000 lei; patru avertismente. A fost oprită definitiv comercializarea a 77kg și590 buc produse neconforme, în valoare de 24.680 lei. S-au oprit temporar de la comercializare 5 kg și 527 buc produse neconforme, în valoare de 99.738 lei și s-a dispus oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficiențelor pentru 15 puncte de lucru.

De asemenea, s-a propus închiderea temporară a unitătii pe o perioadă de la 6 - 12 luni pentru 5 puncte de lucru și au fost transmise 4 invitații pentru antreprenori să se deplaseze la sediul ANPC.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: alimente temperatura insalubru