x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator ANAF anunță că marți este termenul limită pentru depunerea declaraţiei unice

ANAF anunță că marți este termenul limită pentru depunerea declaraţiei unice

25 Mai 2021   •   11:30
ANAF anunță că marți este termenul limită pentru depunerea declaraţiei unice

Termenul de depunere a declaraţiei unice este 25 mai 2021. Declarația trebuie depusă de persoanele fizice care au realizat venituri și datorează impozit pe venit şi contribuții sociale obligatorii.

„Termenul de depunere a formularului 212 este 25 mai 2021. Declarația unică se completează şi se depune de către persoanele fizice care în anul de impunere au realizat, individual sau într-o formă de asociere, venituri/pierderi din România sau/şi din străinătate şi care datorează impozit pe venit şi contribuții sociale obligatorii, potrivit prevederilor Codului fiscal”, transmite ANAF.

ANAF recomandă ca declaraţia unică să fie depusă prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, respectiv prin intermediul serviciului „Spaţiul privat virtual" (SPV) sau pe site-ul https://www.e-guvernare.ro, cu semnătură electronică calificată.

De asemenea, formularul poate fi depus și în format hârtie, direct la registratura organului fiscal sau prin poştă, cu confirmare de primire, data depunerii declaraţiei în format hârtie este data înregistrării acesteia la organul fiscal sau data depunerii la poştă, după caz.

ANAF a creat pe portalul instituțional o rubrică în care se regăsesc toate informațiile detaliate despre declarația unică (Ghid de completare, Formularul 212 pentru descărcare, baza legală etc.), aceasta putând fi accesată la adresa https://static.anaf.ro/static/10/SPV/info_spv.htm

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: anaf