x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ancheta in returnarile de TVA - Samir Spranceana, acuzat oficial

Ancheta in returnarile de TVA - Samir Spranceana, acuzat oficial

21 Ian 2005   •   00:00

Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a dispus inceperea urmaririi penale impotriva controversatului om de afaceri craiovean Ionel Samir Spranceana, pentru uz de fals, inselaciune si spalare de bani.

Purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, magistratul Simona Frolu, a confirmat ieri, oficial, ca impotriva craioveanului Ionel Samir Spranceana a fost inceputa urmarirea penala, pentru comiterea infractiunilor de inselaciune, uz de fals si spalare de bani. Totodata, Samir Spranceana (sotul judecatoarei Camelia Spranceana de la Curtea de Apel Craiova, patron al postului local de televiziune Oltenia TV si un foarte apropiat al PSD Dolj) a fost dat in consemn la frontiera si i s-a interzis sa paraseasca tara - a mai precizat Simona Frolu.

Controversatul Samir Spranceana este acuzat de incasarea - prin modalitati nu tocmai ortodoxe - de TVA in suma de aproximativ 300 de miliarde de lei, de la Directia Generala a Finantelor Publice Dolj. "In perioada iulie 2003 - septembrie 2004, Spranceana s-a prezentat, in mod repetat, la DGFP Dolj, cu documente financiar-contabile care atestau achizitionarea de mijloace fixe, plus utilaje de la mai multe societati si a solicitat si obtinut TVA in valoare de aproximativ 300 de miliarde de lei", a declarat purtatorul de cuvant al Parchetului Instantei Supreme. (Magda Colgiu, Cristian Vasilcoiu)

×
Subiecte în articol: observator sprănceană samir spranceana