x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Patru şefi ai Poliţiei din Constanţa DEMIȘI după accidentul cu șoferul drogat

Patru şefi ai Poliţiei din Constanţa DEMIȘI după accidentul cu șoferul drogat

de Redacția Jurnalul    |    23 Aug 2023   •   19:01
Patru şefi ai Poliţiei din Constanţa DEMIȘI după accidentul cu șoferul drogat

Mai mulți șefi ai Poliției din Constanța, Mangalia și Vama Veche au fost eliberați din funcție. Lor li se impută modul în care au intervenit polițiștii înainte de accidentul din 2 Mai. De asemenea, trei polițiști vor fi anchetați de procurori.

Constantin Adrian Glugă, șeful IPJ Constanța, a rămas în funcție. În schimb au fost eliberați din funcție adjunctul IPJ Constanța, șeful de la Rutieră și șefii Poliției din Mangalia și Vama Veche. De asemenea, va fi sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța într-un caz posibil de abuz în serviciu. Sunt vizați trei polițiști, un ofițer și doi agenți, care sunt bănuiți că nu și-au îndeplinit atribuțiile de serviciu.

Deciziile au fost anunțate miercuri în timpul unei conferințe de presă desfășurate la sediul MAI.

Doi tineri au murit în urma accidentului de sâmbătă de la 2 Mai. Ulterior, Constantin Adrian Glugă a prezentat propriile explicații privind modul în care au intervenit polițiștii.

„La data de 17 august șoferul a ajuns în municipiul Constanța împreună cu tatăl său. În seara de 18 august a fost oprit în trafic de polițiștii rutieri pe raza municipiului Constanța, moment în care i s-a atras atenția cu privire la respectarea normelor rutiere și conduita preventivă. La data de 19 august, în jurul orei 0.40, prin apel 112, un bărbat a sesizat IJP despăre faptul că pe DN 39, din direcția Vama Veche către 2 Mai un autoturism circulă cu posibile încălcări ale legislației. Autoturismul a fost dat în atenție și au fost efectuate activități pentru localizarea autoturismului. În jurul orelor 02.40 autoturismul respectiv a fost depistat de o patrulă mixtă circulând pe DN39. Au fost legitimați conducătorul auto și cei doi pasageri. În urma verificărilor efectuate în interiorul autoturismului, într-un pachet de țigări a fost descoperită o țigară artizanală de tip joint și o folie de bromazepam, care conținea patru pastile”, a afirmat Constantin Adrian Glugă, șeful IPJ Constanța.

El a mai spus că tânărul de 19 ani a fost dus la sediul de Poliție din Vama Veche, unde a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea zero. De asemenea, pentru că nu ar fi dat semne că a consumat substanțe interzise, tânărul nu a fost supus unor teste specifice. Chestorul Constantin Adrian Glugă a precizat că după ce a plecat din sediul Poliției Vama Veche, șoferul s-ar fi deplasat într-un loc din Vama Veche, unde ar fi consumat droguri. Ulterior, șoferul a intrat cu mașina într-un grup de tineri, omorând doi dintre ei. El a fugit de la locul accidentului.

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a trimis Corpul de Control să ancheteze cazul de la Constanța.

 

×
Subiecte în articol: ancheta ipj demiteri