x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator UPDATE. Angajați din sănătate și asistență socială au depus un memoriu la Guvern. Orban, discuții cu reprezentanții Sindicatului Sanitas

UPDATE. Angajați din sănătate și asistență socială au depus un memoriu la Guvern. Orban, discuții cu reprezentanții Sindicatului Sanitas

22 Iul 2020   •   13:39
UPDATE. Angajați din sănătate și asistență socială au depus un memoriu la Guvern. Orban, discuții cu reprezentanții Sindicatului Sanitas
Sursa foto: Foto: Facebook/ Sanitas SCUB

UPDATE. Premierul Ludovic Orban a avut, miercuri, la Palatul Victoria, o întrevedere cu reprezentanții Sindicatului Sanitas, care au depus un memoriu la Cabinetul său.

De asemenea, în cursul zilelor următoare, șeful Executivului, împreună cu ministrul Sănătății, va continua discuțiile cu reprezentanții Sanitas.

------------------------------------

Știre inițială. Mai mulți angajați din sănătate și asistență socială, îmbrăcați în echipamente de protecție, au depus, miercuri dimineață, un memoriu la Guvern. 

Astfel, în cadrul memoriului, aceștia solicita acordarea sporului pentru condiții extrem de periculoase pentru combaterea epidemiei și creșterea salariilor la nivelul corespunzător anului 2022 pentru toți angajații din sistemul sanitar. 

Mai mult, conform documentului postat pe pagina de Facebook a Sindicatului Sanitas din Spitalul Clinic de Urgență București, angajații din sănătate și asistență socială cer reluarea dialogului social instituționalizat la toate nivelurile, emiterea ordinului de declarare a epidemiei la nivel național, acordarea sporului pentru condiții extrem de periculoase pentru combaterea epidemiei, adaptarea condițiilor de muncă la situația epidemiologică actuală, respectiv stabilirea unui normativ de personal specific secțiilor care tratează pacienți cu COVID-19 reducerea programului de lucru adaptat la nevoile de recuperare a personalului care lucrează purtând echipamentul de protecţie specific patologiei şi asigurarea echipamentelor de protecţie adecvate şi suficiente, precum şi identificarea unor forme de recuperare a capacităţii de muncă a salariaţilor din sănătate şi asistenţă socială. 

Totodată, angajații din sănătate mai solicită Guvernului creșterea salariilor la nivelul corespunzător anului 2022 pentru toți lucrătorii din sistemul sanitar, ca o recunoaștere firească a efortului și meritelor salariaților din sistem, raportarea tuturor sporurilor la salariul de bază actual, cât și identificarea unor soluții pentru corectarea și punerea în aplicare a legislației privind drepturile de natură salarială pentru persoanlul din asistență socială. 

Reprezentanții Sindicatului SANITAS-SCUB sunt în acest moment la Guvern pentru a depune un memoriu in atenția Primului Ministru Ludovic Orban.

Publicată de Sanitas SCUB pe Miercuri, 22 iulie 2020

×