x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Angajaţii Operei Iaşi cer demisia directorului

Angajaţii Operei Iaşi cer demisia directorului

23 Mar 2009   •   00:00

Modul preferenţial în care sunt distribuiţi în spectacole şi condiţiile grele de muncă sunt doar căteva dintre acuzaţiile angajaţilor Operei Iaşi la adresa directorului instituţiei.

Angajaţii Operei ieşene susţin că participă la repetiţii şi concerte în săli insuficient încălzite, că au costume vechi de peste 40 de ani şi că la Iaşi nu sunt aduşi regizori de calitate care să monteze spectacole. "Nu avem contract individual de muncă şi nici contract colectiv. Mai este şi problema spaţiilor, pentru că Opera este în renovare. Ba mergem acolo, ba suntem trimişi dincolo, dar nu se duce nimeni înainte să vadă dacă este frig sau nu", a declarat, astăzi, presei, Iulian Sandu, solist în cadrul Operei Iaşi.

O altă solistă, Cristina Smionescu, acuză conducerea instituţiei că distribuţia artiştilor în spectacole se face în mod preferenţial şi că şefii Operei nu fac nimic în privinţa găsirii unor spaţii adecvate. "Acuz distribuţiile preferenţiale în anumite spectacole. Concret, nu toţi soliştii sunt distribuiţi pe roluri. În plus, nu există condiţii pentru a ne păstra costumele. Nu există huse pentru haine, nici dulapuri pentru pantofi, ci pur şi simplu punem costumele într-o încăpere care miroase a igrasie", a susţinut Cristina Simionescu.
Liderul sindical din cadrul Operei Iaşi, Bogdan Antoane, a spus că angajaţii cer demisia directorului Dan Gâdei întrucât acesta nu ar fi preocupat de problemele angajaţilor. "S-au adunat o groază de probleme nerezolvate. Vom cere o audienţă la ministrul Culturii în care să prezentăm revendicările. Cea mai importantă este demisia directorului Dan Gâdei. Dacă el pleacă, toate celelalte se vor rezolva", a afirmat liderul sindical. La rândul său, directorul Operei din Iaşi, Dan Gâdei, a declarat că angajaţii au tot dreptul să fie nemulţumiţi, el recunoscând că nu există condiţii optime pentru desfăşurarea activităţii. "Totuşi, am luat unele măsuri. Am îmbunătăţit unele costume, am reuşit să mobilizăm scenografii şi am făcut afişe mai bune", a afirmat directorul Operei ieşene.

Mediafax

×
Subiecte în articol: observator operei operei iaşi operei ia