x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Fructe stricate, cu mucegai și pete, produse expirate, prețuri greșite într-un lanț de magazine

Fructe stricate, cu mucegai și pete, produse expirate, prețuri greșite într-un lanț de magazine

de Redacția Jurnalul    |    01 Feb 2024   •   23:45
Fructe stricate, cu mucegai și pete, produse expirate, prețuri greșite într-un lanț de magazine

„Nu știu cum se pronunță într-o belgiană pură, dar mesajul în română ar fi: Respectați-ne!”, este mesajul președintelui ANPC, după ce comisarii au controlat sute de magazine Mega Image din țară. Au găsit, printre altele, fructe stricate, cu mucegai și pete, produse expirate, prețuri greșite.

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a desfășurat, în a doua jumătate a lunii ianuarie a acestui an, o amplă acțiune de verificare a modului în care este respectată legislația în vigoare în magazinele lanțului Mega Image din țară.

Au fost controlate 233 de unități.

Comisarii ANPC au găsit fructe și legume cu mucegai și pete, care nu respectau criteriile de calitate (diferite calibre de mărime comercializate la aceeași categorie), fără a avea menționată corect țara de proveniență, produse alimentare expirate, produse preambalate care, prin cântărire, s-a dovedit a avea o greutate netă mai mică decât cea înscrisă pe etichetă, cuptoare murdare, nerespectarea regimului de temperatură pentru depozitarea produselor, produse din carne cu acumulare de lichid în ambalaj, nereguli privind modul de prezentare şi publicitate a sucurilor din fructe şi a băuturilor răcoritoare, spații de depozitare murdare, produse alimentare cu acumulări de gheață în ambalaj, agregate frigorifice deteriorate, cu zone cu vopsea exfoliată, urme de rugină, chedere rupte, etc.

S-au dat 485 de amenzi în valoare de 5,1 milioane lei, 99 avertismente, în 17 magazine au fost oprite temporar serviciile, pentru 9 locații s-a propus închiderea temporară, până la 6 luni, iar pentru alte 8 magazine închiderea temporară pentru o perioadă cuprinsă între 6 şi 12 luni.

„Nu știu cum se pronunță într-o belgiană pură, dar mesajul în română ar fi: Respectați-ne! Mi-ar plăcea ca produsele care sunt prezente pe rafturile magazinelor Mega Image din România să ajungă, pentru o perioadă mai lungă, și în țara de origine a operatorului economic, pentru a vedea care este reacția consumatorilor de acolo. Cred că habar nu au că există portocale cu bube și mandarine-boabe la hectar”, spune Horia Constantinescu, președintele ANPC.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: ANPC controale