x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator ANPC a oprit temporar funcționarea unui furnizor de alimente al Institutului Fundeni

ANPC a oprit temporar funcționarea unui furnizor de alimente al Institutului Fundeni

de Redacția Jurnalul    |    26 Iul 2024   •   15:45
ANPC a oprit temporar funcționarea unui furnizor de alimente al Institutului Fundeni

Inspectorii ANPC au dispus oprirea temporară a activității unui furnizor de alimente al Institutului Clinic Fundeni, în urma unui control făcut la acesta. De asemenea, firma a fost amendată cu 10.000 de lei.

„În urma unei informații apărute în spațiul public referitoare la neconformități ale unor produse alimentare puse la dispoziție pacienților, la Institutului Clinic Fundeni, din Capitală, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a desfășurat o acțiune de control la operatorul economic SC Hiper Ambrozia SRL, furnizorul acestor produse”, a transmis vineri ANPC într-un comunicat.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate amenzi de 10.000 de lei, s-a dispus oprirea definitivă de la utilizare/comercializare a produselor alimentare neconforme, oprirea temporară a prestării serviciilor, până la remedierea deficiențelor și s-a făcut propunere de închidere a unității pentru o perioadă de până la 6 luni.

Printre neregulile constatate se numără nerespectarea temperaturii de depozitare, folosirea unor recipiente neconforme pentru depozitarea unora dintre ingrediente, în acestea aflându-se impurități și bucăți din material plastic, desfășurarea activității în condiții tehnice și igienico-sanitare improprii: pavimentul depreciat, cu ciobituri, capacul sistemului de ventilație încărcat cu praf și grăsime; conducte izolate necorespunzător; plafonul cu zone deteriorate, rupte, cu găuri, cu infiltrații; conducte neigienizate, cu strat gros de praf, rugină și grăsime; cabluri neizolate; pereții laterali pătați, cu tencuială exfoliată.

De asemenea, s-a constatat folosirea unei camere cuptor cu strat de gros grăsime arsă, utilizarea unor tăvi de coacere cu strat gros de grăsime arsă și a unor navete neigienizate corespunzător, cu strat de praf și etichete rupte.

ANPC anunță că va continua acțiunile de verificare a furnizorilor de produse și servicii alimentare ale spitalelor din România.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: ANPC fundeni alimente