x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Antena 1, atenţionată pentru show-ul cu Pepe deghizat în Băsescu. Preşedintele CNA nu a vrut sancţiune: "Nu vreţi să-i trimitem şi lui Cioran o scrisoare că s-a îndoit de ţara lui"?

Antena 1, atenţionată pentru show-ul cu Pepe deghizat în Băsescu. Preşedintele CNA nu a vrut sancţiune: "Nu vreţi să-i trimitem şi lui Cioran o scrisoare că s-a îndoit de ţara lui"?

de Mediafax    |    26 Iul 2012   •   15:01
Antena 1, atenţionată pentru show-ul cu Pepe deghizat în Băsescu. Preşedintele CNA nu a vrut sancţiune: "Nu vreţi să-i trimitem şi lui Cioran o scrisoare că s-a îndoit de ţara lui"?

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a decis sa atentioneze Antena 1, din cauza ca in emisiunea "Demascarea" difuzata pe 8 iulie, la o ora accesibila minorilor, Pepe l-a parodiat pe Traian Basescu, folosind un limbaj injurios si gesturi cu tenta sexuala.

Potrivit CNA, Antena 1 a difuzat pe 8 iulie, intre orele 20.28 - 23.08, emisiunea "Demascarea", prezentata de Dan Negru. Emisiunea nu a avut semn de avertizare.

In urma difuzarii acestei emisiuni, CNA a primit o reclamatie potrivit careia "invitatul Pepe, deghizat in Traian Basescu, a avut de interpretat un text care a avut o evidenta tenta politica".

"Pe rand, Traian Basescu a fost facut alcoolic, conspirator impotriva intereselor nationale, impasibil fata de situatia romanilor, mitoman etc.", se mai spune in reclamatia primita de CNA.

Totodata, in sedinta de joi, Valentin-Alexandru Jucan, membru al CNA, s-a aratat indignat de gesturile obscene facute in respectiva emisiune de Pepe-mascat in Traian Basescu.

"Faptul ca sunt personaje nu conteaza. Sa te joci cu numele unei tari. Sa spui ca ti-ai tatuat harta tarii, aratand spre... (organul sexual, n.r.)", a spus Jucan. "Ce inseamna pamflet? Pana unde poate sa se mearga?", a intrebat Jucan.

"Limbajul, inclusiv cel gestual, este licentios", a spus si Ioan Onisei, vicepresedintele CNA, care a propus transmiterea scrisorii de atentionare postului Antena 1.

In schimb, Rasvan Popescu, presedintele CNA, a invocat "dreptul la libera exprimare". El a fost de acord cu transmiterea scrisorii de atentionare si a spus ca nu se poate aplica o sanctiune in acest caz.

"Singurul lucru reprosabil legal este legat de ora de difuzare. Sa nu dramatizam, este o emisiune de divertisment. Ai dreptul sa razi de orice", a spus Popescu.

"Trebuie sa avem o atitudine. Tot ce este valoare in Romania calcam in picioare", a spus Jucan. "Intr-o alta tara din Europa, pentru un asfel de gest, iesea un scandal mare", a mai afirmat Jucan.

"Nu vreti sa-i trimitem si lui Cioran, acolo unde este, o scrisoare ca s-a indoit de tara lui?", a spus, in schimb, Rasvan Popescu.

Insa Narcisa Iorga, membru al CNA, i-a cerut lui Popescu sa nu confunde lucrurile, in cazul lui Cioran fiind vorba despre o "opera literara".

In cele din urma, membrii CNA au votat transmiterea unei scrisori de atentionare Antena 1, privind difuzarea la o ora accesibila minorilor a unei emisiuni in care se folosesc limbaj injurios si gesturi cu tenta sexuala, fapt interzis de legislatia audiovizualului.

×