x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Anunț OFICIAL. Un mare spital din Capitală devine centru CoVID

Anunț OFICIAL. Un mare spital din Capitală devine centru CoVID

25 Iul 2020   •   13:40
Anunț OFICIAL. Un mare spital din Capitală devine centru CoVID

Horațiu Moldovan, Secretarul de Stat în Ministerul Sănătății, a anunțat că Spitalul Județean Ilfov va fi reconvertit pentru cazurile de coronavirus.

„Este o situație dificilă la nivelul Capitalei. Această situație poate fi controlată doar prin conștientizarea problemelor. A fost și situația vidului legislativ. Atât timp cât există voci publice care demonetizează măsurile care se iau, atât din zona politică, cât și din zona medicală, lucrurile sunt dificil de ținut sub control.

În București au reușit să păstrăm separate spitalele destinate pacienților CoVID pozitivi de cele non-CoVID. Nu vrem să transmitem aceste boli prin spitale. La ATI toate locurile sunt ocupate în Capitală. Ministerul Sănătății realizează chiar în aceste momente o strategie pentru a face față pandemiei.

Spitalul Județean Ilfov va fi reconvertit pentru cazurile de coronavirus chiar în aceste zile. Pentru a putea gestiona pacienții CoVID care au nevoie de spitalizare, ministrul Nelu Tătaru a decis convertirea Spitalului Județean Ilfov în spital CoVID. Va prelua pacienți de terapie intensivă, dar și pe cei cu forme medii.

S-a luat în calcul și conversia Spitalului CF 1 Witting în spital CoVID. Nu e grav că un pacient e transferat în țară din București pentru a fi tratat de CoVID-19. Craiova e un centru universitar renumit, cu un nivel înalt de profesionalism. Transmitere comunitară generalizată se întâmplă în aceste zile în județele Argeș și Brașov,” a declarat Horațiu Moldovan la Realitatea Plus.

×
Subiecte în articol: Horaţiu Moldovan