x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Arad - Gheorghe Falca, din nou la DNA!

Arad - Gheorghe Falca, din nou la DNA!

de Andrei Ando    |    08 Ian 2007   •   00:00
Arad - Gheorghe Falca, din nou la DNA!
Sesizare "proaspata" impotriva primarului
O sesizare impotriva primarului PD Gheorghe Falca a fost depusa la Departamentul National Anticoruptie (DNA) la data de 13 decembrie a anului trecut. Sesizarea se refera la mai vechiul sau conflict cu omul de afaceri Leontin Aslau, proprietarul SC Corleone SRL, cu punct de lucru pe strandul Neptun.

Inscrisul de 12 pagini face referire la ceea ce Leontin Aslau numeste "abuzurile primarului Falca". Omul de afaceri spune ca, incepand din 2004, primarul si-a manifestat permanent "pretentia" ca firma Corleone sa renunte la parcarea din strandul Neptun, parcare pe care aceasta o detine in concesiune pe termen de 49 de ani.

DECLARATIE. "De atunci, firma a fost nevoita sa se judece pentru obtinerea contractului de concesiune, desi, paradoxal, l-a semnat impreuna cu reprezentanta primariei, Flora Popa, in primavara anului 2005. Desi pe actul respectiv exista o semnatura din partea primariei, edilul a refuzat sa contrasemneze, si astfel am ajuns sa ma judec pentru dreptul de concesiune si intabulare, ceea ce mi-a creat mari prejudicii. In cele din urma am castigat prin hotarare judecatoreasca. Am fost in audienta la primar in martie 2006, si, desi eram deja intabulat in cartea funciara, dupa ce am castigat in instanta, din nou primarul a venit cu «pretentia» sa renunt la parcare, iar pentru faptul ca am refuzat acest lucru, pe tot parcursul anului 2006 si pana acum se opune obtinerii Planului Urbanistic de Detaliu necesar renovarilor constructiilor detinute de SC Corleone SRL, pe strand. De un an de zile imi platesc cinci oameni ca sa aiba grija de constructia inceputa pe strand, am acolo materialele cumparate, am ornamentele, am comanda cu arhitectii de la Constanta, am platit si manopera lucrarilor, dar nu sunt lasat sa construiesc. Asta este singurul meu interes: sa fiu lasat sa investesc!"

INCASARI ILEGALE. In sesizarea catre DNA figureaza si situatia Gospodaririi Comunale din Arad, care in opinia lui Leontin Aslau a functionat ilegal in perioada 2004-2006 ca administrator al strandului Neptun, prin neaplicarea Hotararii 272/2004 a Consiliului Local. "In perioada respectiva s-au incasat nelegal bani din vanzarea biletelor si abonamentelor de intrare pe strand, este vorba de miliarde de lei. In anul 2006 s-au si emis o sentinta judecatoreasca executorie pentru suspendarea incasarilor si un titlu executor. A fost executata silit cu executor judecatoresc", sustine Aslau.

Sesizarea depusa de omul de afaceri din Arad nu se refera insa numai la calitatea de "administrator ilegal" al Gospodaririi Comunale asupra strandului, ci si la faptul ca bugetul local a fost prejudiciat cu sute de mii de euro prin neincasarea redeventei pe care Gospodarirea Comunala ar fi trebuit sa o plateasca orasului, conform Hotararilor 272 si 357/2004 ale Consiliului Local. Pentru neaplicarea acestor hotarari, Leontin Aslau il culpabilizeaza tot pe primarul Gheorghe Falca.

RECLAMATII
"Intre 2004 si 2006 s-au incasat nelegal bani din vanzarea biletelor si abonamentelor de intrare pe strand (n.r. - al Gospodaririi Comunale Arad). Este vorba de miliarde de lei. In anul 2006 s-au si emis o sentinta judecatoreasca executorie pentru suspendarea incasarilor si un titlu executor. A fost executata silit cu executor judecatoresc"
Leontin Aslau
denuntatorul primarului Falca

ALTE "BUBE" ALE EDILULUI-SEF
Pe rolul DNA este si o alta cauza in care primarul municipiului Arad, Gheorghe Falca, finul presedintelui Traian Basescu, a fost chemat in fata procurorilor anticoruptie. Este vorba de vanzarea la un pret scazut (sub un milion de euro) a peste cinci hectare de teren pe malul Muresului (vechea fabrica de zahar) de catre Consiliul Local unei firme care a facut anterior schimb de casa cu edilul aradean, cedandu-i acestuia o vila cu mansarda si curte in centrul orasului in schimbul unui apartament de la ultimul etaj al unui bloc de locuinte. Aceeasi societate a revandut terenul chiar in ziua in care l-a achitat primariei de trei ori mai scump unui antreprenor timisorean. DNA a deplasat la Arad mai multi procurori, care au audiat timp de doua zile 34 de angajati ai primariei si consilieri locali, inclusiv pe primarul Gheorghe Falca. Edilul aradean sustine ca situatia este alimentata de persoane care nu iubesc Aradul si care, prin actiunile lor, risca sa creeze mari deservicii municipiului. Mai mult, Falca spune ca nu a fost interogat de procurori, ci doar invitat la o discutie, care s-a prelungit timp de mai multe ore.
×
Subiecte în articol: observator arad falcă