x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Arest la domiciliu pentru Răzvan Alexe, cercetat în acelaşi dosar cu Mircea şi Vlad Cosma

Arest la domiciliu pentru Răzvan Alexe, cercetat în acelaşi dosar cu Mircea şi Vlad Cosma

de Agerpres    |    06 Mar 2014   •   22:37
Arest la domiciliu pentru Răzvan Alexe, cercetat în acelaşi dosar cu Mircea şi Vlad Cosma

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) au admis cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive formulată de Răzvan Alexe, inculpat într-un dosar de trafic de influenţă în care sunt cercetaţi şi preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Mircea Cosma, şi fiul acestuia, deputatul Vlad Cosma.

Potrivit soluţiei publicate pe site-ul oficial al ÎCCJ, magistraţii au admis cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive a inculpatului Răzvan Alexe cu măsura preventivă a arestului la domiciliu pe care au impus-o pe o durată de 30 de zile până la data de 3 aprilie inclusiv.

Decizia nu este definitivă, termenul pentru depunere a contestaţiei fiind de 48 de ore.

Alexe a fost arestat la data de 14 noiembrie 2013, procurorii anticorupţie arătând că inculpatul ar fi pretins şi primit sume totalizând peste cinci milioane de lei după ce a lăsat să se creadă că are influenţă asupra preşedintelui Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma.

Procurorii DNA Ploieşti au extins ancheta în acest dosar, astfel că sunt cercetaţi sub control judiciar şi preşedintele CJ Prahova, Mircea Cosma, şi fiul acestuia, deputatul Vlad Cosma. De asemenea, directorul executiv al Direcţiei Patrimoniu din cadrul CJ Prahova, Daniel Adrian Alixandrescu, este arestat la domiciliu în aceeaşi cauză.

Potrivit şefului DNA Ploieşti, Lucian Onea, Mircea Cosma şi Daniel Alixandrescu sunt cercetaţi pentru luare de mită şi abuz în serviciu, în timp ce deputatul Vlad Cosma este cercetat pentru trafic de influenţă.

"Din ordonanţa de efectuare a urmăririi penale a rezultat că, în perioada 2012-2013, inculpatul Cosma Vlad Alexandru, împreună cu o altă persoană apropiată, a pretins şi a primit de la mai mulţi reprezentanţi ai unor societăţi comerciale - denunţători în cauză - importante sume de bani (aproximativ 4.410.149,97 lei) disimulate în contravaloarea unor lucrări subcontractate fictiv către două societăţi comerciale controlate în fapt de către inculpatul Alexe Răzvan. Sumele de bani au fost pretinse de către cei doi în schimbul intervenţiei la factorii de decizie din cadrul Consiliului Judeţean Prahova, pe lângă care cei doi aveau influenţă, respectiv preşedintele CJ Prahova, Cosma Mircea (tatăl lui Cosma Vlad Alexandru) şi Alixandrescu Daniel Adrian (director al Direcţiei Patrimoniu), astfel încât societăţile respective să obţină de la CJ Prahova lucrări şi servicii curente de întreţinere a drumurilor publice sau a drumurilor judeţene pe timp de iarnă, supraevaluate, şi pentru a deconta cu prioritate a unor lucrări deja efectuate, în temeiul unor contracte anterioare", se arată într-un comunicat al DNA.

×
Subiecte în articol: mircea cosma vlad cosma razvan alexe