x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Asasinul lui Ioan Luchian Mihalea rămâne după gratii

Asasinul lui Ioan Luchian Mihalea rămâne după gratii

de Agerpres    |    05 Feb 2014   •   20:54
Asasinul lui Ioan Luchian Mihalea rămâne după gratii
Sursa foto: Asasinul lui Ioan Luchian Mihalea rămâne după gratii

Cererea de eliberare condiţionată a deţinutului Ionel Păun, cel care, împreună cu Nelu Lucian Gavrilă, l-a omorât în urmă cu 20 de ani pe Ioan Luchian Mihalea, fondatorul grupurilor Song şi Minisong, a fost respinsă miercuri de o instanţă a Judecătoriei Drobeta Turnu Severin.

Vicepreşedintele instanţei de judecată, Ionuţ Mudava, a declarat că cel în cauză a fost condamnat în 1994 la închisoare pe viaţă şi, potrivit legii penale, poate fi eliberat condiţionat după executarea efectivă a 20 de ani de detenţie.

'Cererea acestuia prin care solicita eliberarea condiţionată a fost analizată de o comisie întrunită la nivelul Penitenciarului Drobeta Turnu Severin care, având în vedere comportamentul său necorespunzător pe durata celor 20 de ani de detenţie, a înaintat propunerea instanţei. Judecătorii au ţinut cont de propunerea formulată de comisia penitenciarului şi au respins cererea deţinutului', a precizat judecătorul Ionuţ Mudava.

Potrivit acestuia, Ionel Păun mai are dreptul să formuleze o nouă cerere de eliberare condiţionată după un an de la rămânerea definitivă a hotărârii şi poate să conteste hotărârea la Tribunalul Judeţean Mehedinţi în termen de trei zile de la comunicarea acesteia.

Ioan Luchian Mihalea a fost ucis în anul 1993, la vârsta de 42 de ani. Autorii crimei - Ion Păun şi Nelu Lucian Gavrilă - care intenţionau să-l jefuiască pe artist, au fost condamnaţi la închisoare pe viaţă.

×
Subiecte în articol: asasin Ioan Luchian Mihalea