x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Atenţionare de călătorie în Serbia - Cod galben de ninsori

Atenţionare de călătorie în Serbia - Cod galben de ninsori

29 Ian 2014   •   18:50

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se deplasează pe teritoriul Republicii Serbia asupra faptului că autorităţile locale au emis o avertizare meteorologică de cod galben de ninsori pentru data de 29 ianuarie 2014 pentru estul Serbiei, iar pentru data de 30 ianuarie 2014 este valabil un cod galben de ninsori pentru regiunile Backa, Srem şi estul Serbiei, pentru regiunile Belgrad şi Pomoravlje există o atenţionare cod galben de vânt puternic, în vreme ce pentru regiunea Banat a fost emisă o atenţionare de cod roşu de vânt puternic.

Conform datelor făcute publice până în acest moment, majoritatea arterelor de circulaţie au fost deszăpezite, nu există autostrăzi, căi ferate sau aeroporturi închise, însă traficul se desfăşoară în condiţii de iarnă.

Reamintim faptul că, pe teritoriul Republicii Serbia, folosirea echipamentelor de iarnă este obligatorie, indiferent de condiţiile atmosferice sau de tipul de autovehicul rutier.
Pentru evitarea eventualelor probleme, este recomandat ca autovehiculele să fie dotate corespunzător pentru trafic pe timp de iarnă şi, cu precădere în cursul nopţii, să existe provizii suficiente de combustibil şi alimente.

Cetăţenii români care doresc să se deplaseze sau să tranziteze Republica Serbia sunt sfătuiţi ca înainte de a pleca la drum, să consulte paginile de internet ale Ministerului Afacerilor Externe (http://www.mae.ro) precum şi pe cele ale Serviciului Hidrometeorologic al Republicii Serbia
 (http://www.meteoalarm.rs/eng/meteo_alarm.php).
 

×