x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Aterizare de urgenţă a unui avion românesc la Roma. Trei pasageri au avut nevoie de îngrijiri medicale (VIDEO)

Aterizare de urgenţă a unui avion românesc la Roma. Trei pasageri au avut nevoie de îngrijiri medicale (VIDEO)

08 Iun 2013   •   10:28
Aterizare de urgenţă a unui avion românesc la Roma. Trei pasageri au avut nevoie de îngrijiri medicale (VIDEO)
Sursa foto: TELENEWS/EPA

Aeronava Airbus 320 a companiei Wizz Air a aterizat de urgenţă la Roma din cauza unei probleme la trenul de rulare, însă nu au fost raportaţi răniţi, a declarat Daniel de Carvalho, Corporate Communications Manager, Wizz Air, informează agerpres.ro.

"Zborul Wizz Air, W6 3141, de astăzi 8 iunie, de la Bucureşti spre Roma Ciampino, cu 165 de pasageri la bord şi 6 membri ai echipajului a fost redirecţionat spre aeroportul Roma Fiumicino, pentru aterizare de urgenţă din cauza unei probleme la trenul de aterizare. Aeronava a aterizat în siguranţă la ora 8:15, iar pasagerii au fost debarcaţi folosindu-se toboganele de ieşire. Echipajul şi pasagerii nu au raportat răniţi, pasagerii fiind asistaţi de companie. Wizz Air va colabora cu autorităţile pentru investigaţie şi îşi cere scuze tuturor pasagerilor afectaţi de inconvenientele create de aterizarea de urgenţă", a spus Daniel de Carvalho.

Un avion Airbus 320 care venea de la Bucureşti a fost nevoit să efectueze o aterizare de urgenţă sâmbătă dimineaţa pe aeroportul Roma-Fiumicino, din cauza unei probleme la trenul de aterizare, informează Ansa şi AFP. Trei dintre pasageri au fost răniţi uşor, potrivit informaţiilor oferite de agenţiile citate.

Toţi cei 165 de pasageri au coborât din avion pe tobogane. Cei trei răniţi se aflau în stare de şoc, fără a suferi traumatisme fizice. O echipă medicală a aeroportului le-a acordat primul ajutor, însă cei trei nu vor fi internaţi la spital.

Avionul companiei Wizz Air zbura pe ruta Bucureşti-Roma şi urma să aterizeze pe aeroportul mai mic Ciampino, dar pilotul a cerut să aterizeze pe Fiumicino, unde pista de aterizare este mai lungă.

La aterizare, după ce s-a oprit din rulaj, avionul s-a înclinat într-o parte. Pompierii, poliţia şi carabinierii au venit foarte repede la faţa locului.

Agenţia naţională italiană pentru securitate zborurilor a lansat o anchetă pentru a stabili cauza avariei. Pista pe care a aterizat avionul românesc a fost închisă şi se prevedeau întârzieri în programul de zbor al aeroportului roman în prima parte a zilei.

Avionul transporta 165 de pasageri, în majoritate români. O femeie însărcinată se numără între cele trei persoane care au necesitat asistenţă medicală după incident. Femeia, care a acuzat dureri în zona abdominală, a fost transportată la spitalul din Ostia. Alte două persoane au fost traumatizate în urma incidentului, dar fără a suferi leziuni corporale, şi nu au fost spitalizate, fiind asistate direct pe pista de aterizare de unitatea sanitară a aeroportului Fiumicino.

Operaţiunile de prim ajutor sunt coordonate de poliţia de graniţă, al cărei director, Antonio Del Greco, a declarat, într-un interviu acordat postului privat de televiziune SkyTg24, că pilotul avionului, un italian, a fost "la înălţimea situaţiei, reuşind să efectueze o aterizare dificilă, efectuată însă cu mare profesionalism".

Unul dintre pasageri, un cetăţean român, Petru, care călătorea în avion cu întreaga familie, şi care lucrează în Italia din anul 2000, a declarat, într-un interviu acordat unui post privat de televiziune, că "toţi pasagerii s-au speriat foarte tare, dar, din fericire, totul s-a rezolvat în cel mai bun mod posibil". Petru a adăugat că toţi pasagerii au înţeles că "ceva nu era în regulă cu avionul" şi au fost pregătiţi de echipaj pentru a înfrunta o aterizare de urgenţă. 

"Noi am simţit numai că avionul vibra, ne-a fost teamă, dar am coborât fără probleme pe tobogane şi asistenţa a fost rapidă. Eu personal nu am văzut persoane rănite, ci numai oameni foarte speriaţi", a mai declarat pasagerul român.

×
Subiecte în articol: aterizare fortata wizz air avion roma