x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Autotren încărcat cu 23 de tone de acetonă răsturnat între Oradea şi Salonta. Pompierii au intervenit

Autotren încărcat cu 23 de tone de acetonă răsturnat între Oradea şi Salonta. Pompierii au intervenit

de Agerpres    |    29 Ian 2014   •   22:25
Autotren încărcat cu 23 de tone de acetonă răsturnat între Oradea şi Salonta. Pompierii au intervenit
Sursa foto: Autotren încărcat cu 23 de tone de acetonă răsturnat între Oradea şi Salonta. Pompierii au intervenit

Un autotren din Slovacia cu remorcă, încărcat cu 23 de tone de acetonă, s-a răsturnat între Oradea şi Salonta, la ieşirea din localitatea Leş. Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Crişana, lt. Camelia Roşca, în zonă s-au deplasat un echipaj de descarcerare, unul de terapie intensivă mobilă, dar şi autospeciala de cercetare nucleară, biologică, chimică şi radiologică.

După apelul la 112, survenit la ora 19,40, pompierii au intervenit pentru a preveni o explozie. Din primele aprecieri, şoferul de naţionalitate slovacă ar fi trecut de o insulă de temperare a traficului, a frânat, a intrat în balans şi s-a răsturnat ieşind în afara carosabilului.

Poliţiştii rutieri au delimitat un perimetru de siguranţă de 300 de metri şi au oprit circulaţia în zonă. La locul accidentului se află şi inspectorul-şef al ISU Crişana, general de brigadă Ioan Baş, precum şi prefectul Bihorului, Claudiu Pop.

''Măsurile întreprinse rapid la faţa locului au îndepărtat pericolul exploziei.(...). Nu există pericolul de explozie, tir-ul nu este în vecinătatea niciunei case, nu sunt victime, iar şoferul nu a suferit din cauza accidentului. Toate instituţiile abilitate sunt la faţa locului pentru a lua măsurile ce se cuvin în astfel de situaţie şi se încearcă să se repună autotrenul pe roţi. Circulaţia rutieră a fost blocată şi deviată pe un drum lateral, pe la Tinca,'' a precizat prefectul.

×