x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Avocat deferit justiţiei pentru că a pretins 100.000 euro de la un traficant de droguri

Avocat deferit justiţiei pentru că a pretins 100.000 euro de la un traficant de droguri

de Mediafax    |    27 Mar 2012   •   08:17

Un avocat bucurestean a fost deferit justitiei pentru ca a pretins 100.000 de euro de la un traficant de droguri condamnat la 15 ani de detentie, aparatorul cerand banii sustinand ca are influenta pe langa judecatori astfel incat sa-i fie redusa pedeapsa la sase ani de inchisoare, informeaza DNA.

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au dispus trimiterea in judecata a inculpatilor avocatul Eugen Alexandru Radu din Baroul Bucuresti, in stare de arest preventiv, pentru trafic de influenta si Nicusor Dorin Banea, pentru instigare la infractiunea de trafic de influenta., el aflandu-se in executarea unei pedepse privative de libertate.

Potrivit DNA, in perioada februarie - martie 2012, la solicitarea inculpatului Nicusor Dorin Banea, inculpatul Eugen Alexandru Radu, avocat in Baroul Bucuresti, sustinand ca are influenta pe langa judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie - Sectia penala, a pretins de la un denuntator suma de 100.000 de euro pentru a interveni pe langa magistratii respectivi si pentru a-i determina sa pronunte o hotarare judecatoreasca prin care sa reduca pedeapsa denuntatorului de la 15 ani inchisoare la sase ani inchisoare pentru infractiunea de trafic de droguri. Conform intelegerii dintre cei doi inculpati, suma de 100.000 de euro urma sa fie impartita intre Radu si Banea.

In 8 martie 2012, inculpatul Radu Eugen Alexandru a primit de la denuntator, prin intermediar, suma de 70.000 de euro, ca prima transa din banii pretinsi. Cu aceasta ocazie, procurorii au procedat la constatarea infractiunii flagrante.

×