x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Avocată, pusă sub învinuire de DNA pentru că a fredonat în apropierea unui martor: "Roata morii se-nvârteşte, ţac, ţac, ţac" (VIDEO)

Avocată, pusă sub învinuire de DNA pentru că a fredonat în apropierea unui martor: "Roata morii se-nvârteşte, ţac, ţac, ţac" (VIDEO)

24 Ian 2014   •   20:12
Avocată, pusă sub învinuire de DNA pentru că a fredonat în apropierea unui martor: "Roata morii se-nvârteşte, ţac, ţac, ţac" (VIDEO)
Sursa foto: Avocată, pusă sub învinuire de DNA pentru că a fredonat în apropierea unui martor: "Roata morii se-nvârteşte, ţac, ţac, ţac"

Avocata Simona Neaga a fost pusă sub învinuire de către procurorii DNA Oradea pentru "încercare de determinare a mărturiei mincinoase", deoarece ar fi "constrâns moral un martor" lângă care a fredonat "Roata morii se-nvârteşte" din şlagărul "Morăriţa".

Biroul de presă al DNA a anunţat, vineri, punerea sub învinuire a avocatei Simona Neaga din Oradea, pentru încercare de determinare a mărturiei mincinoase.

Învinuirea i-a fost adusă Simonei Neaga vineri, la sediul DNA Oradea, în prezenţa altor şapte avocaţi - Silvia Tudor, Răzvan Doseanu, Mircea Ursuţa, Lucian Negruţiu, Mircea Tiba, Ramona Matica şi Andrei Tărău - care i s-au alăturat pentru a o susţine şi care, după ieşirea din sediul instituţiei, au organizat o conferinţă de presă pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de acuzaţie.  "Vina colegei noastre a constat în faptul că, în timp ce stătea pe holul DNA, în apropierea martorului, a fredonat «Roata morii se-nvârteşte, ţac, ţac, ţac», cunoscutul şlagăr «Morăriţa», cântat de Mirabela Dauer. Aceasta ar fi infracţiunea prin care a încercat să determine la mărturie mincinoasă o persoană. Mă întreb ce acuzaţie i s-ar fi adus dacă ar fi fredonat «Andri Popa»", a afirmat avocatul Răzvan Doseanu.

Potrivit acestuia, reprezentanţii DNA nu au explicat în ce fel fredonarea unei melodii poate determina o mărturie mincinoasă. "Nu ni s-a spus nimic. Mai mult, din lecturarea declaraţiei date de martor, acesta nici măcar nu a afirmat că ar fi fost speriat, ci doar că s-a simţit «doar un pic tensionat»", a spus Doseanu.
×