x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator BAC 2011: Vezi calendarul, cum vor arăta subiectele şi metodologia de organizare şi desfăşurare a examenului

BAC 2011: Vezi calendarul, cum vor arăta subiectele şi metodologia de organizare şi desfăşurare a examenului

26 Iun 2011   •   08:24
BAC 2011: Vezi calendarul, cum vor arăta subiectele şi metodologia de organizare şi desfăşurare a examenului

Candidatii la prima sesiune a examenului de bacalaureat vor sustine luni, 27 iunie, proba scrisa la Limba si literatura romana. Urmatoarea proba scrisa, cea la limba materna pentru elevii care apartin minoritatilor nationale, va fi sustinuta in 28 iunie, iar o zi mai tarziu va avea loc proba obligatorie a profilului, proba scrisa. Pe 1 iulie candidatii vor sustine proba la alegere a profilului si specializarii, proba scrisa.

Rezultatele vor fi afisate in 3 iulie, iar contestatiile vor putea fi depuse pe 4 iulie, intre orele 8:00 si 12:00. Rezolvarea contestatiilor se va face intre 5 si 7 iulie, iar afisarea acestora in 8 iulie.

Proba scrisa la Limba si literatura romana, in descrierea celor care au facut subiectele:

Subiectul I - are ca suport un text literar studiat/ la prima vedere care apartine unuia dintre genurile: liric, epic, dramatic. Tipuri de itemi: semiobiectivi cu raspuns scurt si cu raspuns elaborat

Subiectul II - consta in elaborarea unui text argumentativ si are ca suport un text de tip aforistic. Subiectul consta intr-un item subiectiv de tip eseu liber

Subiectul III - consta in elaborarea unui eseu structurat si vizeaza aspecte de analiza tematica, structurala, stilistica, a operelor studiate ce apartin autorilor canonici/ speciilor literare mentionate in programa de bacalaureat.

Bacalaureat Big Brother. Vezi ce patesti daca esti prins copiind

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, declara, la inceputul lunii mai, ca la examenele de bacalaureat din acest an nu se va mai copia si avertiza ca "daca altii nu vor fi vigilenti", ce s-a intamplat in vami se va intampla si in educatie.

"Cuvantul cheie la bacalaureat este stabilitate. Continutul probelor si modul de desfasurare este cvasiidentic cu cel de anul trecut, mai putin calendarul. Ca element de noutate au fost intarite masurile care vizeaza politica MECTS de toleranta zero fata de frauda. Cel mai puternic semnal de reforma, nu doar in educatie si in societate, este sa avem toleranta zero fata de frauda", a apus ministrul Educatiei.

Funeriu a precizat ca au fost luate cateva masuri pentru eliminarea fraudei, solicitandu-se inspectoratelor scolare sa asigure pentru organizarea bacalaureatului cat mai multe sali de clasa prevazute cu camere de luat vederi.

"Reamintesc ca este interzis accesul in sala cu telefone mobile sau alte astfel de instrumente. Tot pe palierul preventiei au fost transparentizate toate masurile, astfel ca organizatii de parinti si reprezentanti ai organizatiilor non-guvernamentale care au fost acreditate de catre inspectoratul scolar judetean vor putea sa aiba acces la tot ceea ce tine de supravegherea examenelor si la procedurile de desfasurare a bacalaureatului", a mai spus Funeriu.

Demnitarul spunea ca masurile de securitate au fost sporite si ca cei care copiaza vor fi si mai drastic sanctionati, urmand sa fie eliminati si sa primeasca interdictie de a participa la doua sesiuni ulterioare.

Astfel, un candidat eliminat la examenul din vara lui 2011 pentru ca a fost prins copiind nu va mai putea participa la sesiunea din toamna lui 2011 si nici la cea din vara lui 2012. Ei vor avea dreptul sa se inscrie abia la sesiunea de bacalaureat din toamna lui 2012.

CALENDARUL EXAMENULUI DE BACALAUREAT 2011

METODOLOGIA DE ORGANIZARE SI DESFASURARE A EXAMENULUI DE BACALAUREAT 2011

Sesiunea iunie-iulie 2011

27 iunie 2011 - Limba si literatura romana – proba E)a) – proba scrisa
28 iunie 2011 - Limba si literatura materna – proba E)b) – proba scrisa
29 iunie 2011 - Proba obligatorie a profilului – proba E)c) – proba scrisa
1 iulie 2011 - Proba la alegere a profilului si specializarii – proba E)d) – proba scrisa
3 iulie 2011 Afisarea rezultatelor
4 iulie 2011 - Depunerea contestatiilor (orele 08:00 – 12:00)
5 - 7 iulie 2011 - Rezolvarea contestatiilor
8 iulie 2011 - Afisarea rezultatelor finale

Sesiunea august-septembrie 2011

11–15 iulie 2011 - Inscrierea candidatilor la a doua sesiune de examen
22-23 august 2011 - Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana – proba A
22-24 august 2011 - Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna – proba B
23-24 august 2011 - Evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala – proba C
25-26 august 2011 Evaluarea competentelor digitale – proba D
29 august 2011 - Limba si literatura romana – proba E)a) – proba scrisa
30 august 2011 - Limba si literatura materna – proba E)b) – proba scrisa
31 august 2011 - Proba obligatorie a profilului – proba E)c) – proba scrisa
2 septembrie 2011 - Proba la alegere a profilului si specializarii – proba E)d) – proba scrisa

Afisarea rezultatelor se va face in 4 septembrie pana la ora 16:00 si tot in aceeasi zi vor putea fi depuse contestatiile. Rezultatele finale vor fi afisate in data de 7 septembrie. (V.M.)

×