x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Banca Transilvania - Expertiza de 1,2 miliarde de lei

Banca Transilvania - Expertiza de 1,2 miliarde de lei

de Mirela Romanet    |    15 Mar 2006   •   00:00

Expertii contabili din dosarul Banca Transilvania au cerut pentru expertiza efectuata nu mai putin de 1,2 miliarde de lei vechi. Patru la numar, ei spun ca au muncit pentru efectuarea lucrarii 3.000 de ore, pentru care percep un tarif de 400.000 de lei pe ora.

Judecatorii au aprobat pana acum 800 de milioane de lei, din care inculpatii au achitat deja peste 500 de milioane de lei. Cei 42 de inculpati trimisi in judecata in acest dosar in care Iosif Pop, fostul presedinte la Bancii Transilvania, a fost scos recent de sub urmarire penala, s-au revoltat fatis in instanta si au anuntat judecatorii ca nu vor mai plati nici un sfant in plus peste ceea ce-au achitat pana acum. Ei reclama un abuz al procurorilor de la fostul PNA in urma caruia au fost trimisi in judecata pentru infractiuni financiar bancare, fara a exista un prejudiciu clar stabilit, pentru ca nu era efectuata o expertiza. Aceasta a fost dispusa abia in timpul derularii procesului. Expertiza nu mai vorbeste insa de prejudiciu, ci de credite nerambursate, caz in care dosarul ar trebui judecat de un tribunal comercial.

Situatia este cu atat mai incurcata, cu cat 26 dintre cei trimisi in judecata, functionari bancari sau patroni de firme, au facut luni bune de arest preventiv, cu mult inainte ca dosarul sa ajunga pe rolul instantei. Dar chiar si asa lucrurile nu sunt departe de a se linisti, intrucat inculpatii acuza expertii de faptul ca le-au incalcat dreptul la aparare, cu acordul judecatorului de dosar, pentru ca nu au fost citati de experti pe timpul efectuarii expertizei.

×
Subiecte în articol: observator